Lesbiennes verdienen meer dan homo's, holebi's verdienen minder dan hetero's.Twee dagen geleden kon je bij ons holebi.info al lezen dat homo's moeilijker werk vinden dan lesbiennes, dat bleek uit een Italiaans onderzoek.

Uit een Frans onderzoek blijkt nu dat er net zoals er een loonkloof is tussen mannen en vrouwen, er ook een is tussen holebi's en hetero's en tussen homo's en lesbiennes.

Uit het onderzoek blijkt dat lesbiennes beter betaald worden dan homo's. En homo's werkzaam in de privésector verdienen gemiddeld 6,2% minder dan hetero mannen. Lesbiennes uit de privésector verdienen gemiddeld 2% meer dan hun heteroseksuele tegenhangers. In de publieke sector is er een gemiddelde loonkloof van 5,5% tussen holebi's en hetero's.

Volgens de onderzoekers is het verschil in salaris te wijten aan het feit dat men lesbiennes vaak als meer agressief, dynamisch, beschikbaar en productief worden bekeken. Men vermoedt dat werkgevers die zogenaamde typische mannenkenmerken appreciëren. De verklaring waarom homo's minder verdienen zou vooral zijn ingegeven door de vooroordelen van de werkgevers, die sneller zouden oordelen dat homo's minder productief zijn, bijvoorbeeld door gezondheidsproblemen gerelateerd aan aids.


Bron: vacature.com/hln.be

Dit bericht is gepost op 08 June, 2012 en 2820 keer gelezen.