Vlaamse boekhandels brengen de Roze Plank: boeken voor holebi's.

De Roze Plank, de herkenbare boekenplank voor de holebi-lezer.

Vanaf 23 juni zal in een aantal Vlaamse boekhandels een Roze Plank te vinden zijn. Op deze boekenplank vind je romans, non-fictie, strips, poëzie, kinderboeken… met holebi’s in de hoofdrol. De actie is een initiatief van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en holebi-uitgeverij ’t Verschil. Boekendistributeur Epo ondersteunt.

Voor hetero’s, sinds hun jeugd overspoeld met boeken, films en rolmodellen waarmee zij zichzelf kunnen identificeren, is het vaak een moeilijke denkoefening zich voor te stellen waarom een aparte leesplank voor holebi’s en transgenders wenselijk is. Het holebi-boek kan door iedereen gelezen worden, maar het mag best wat vindbaarder volgens de organisatoren. De plank zal niet zo flamboyant zijn als de Gay Pride, het is gewoon een rijtje boeken. Maar we zijn er trots op hoe divers dat rijtje is.

De lancering van De Roze Plank vindt plaats op 23 juni om 14u in Boekhandel Het Voorwoord, Noordstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg. Isabel van Ewijk (de amoureuze thriller Verpand) en Jan Vander Laenen (o.m. De huisknecht en andere scabreuze vertellingen) lezen voor, en Leen Van Hulst signeert haar graphic novel Melk en sneeuw. De Roze Plank eist een plaats op in de boekhandel. Is dat nodig? Het is meer dan nodig! Kom op zaterdag 23 juni om 14u naar Het Voorwoord in Heist-op-den-Berg en we leggen uit waarom.

DEELNEMENDE BOEKHANDELS (voorlopige lijst)

Provincie Antwerpen:
De Zondvloed Mechelen - O-L-Vrouwestraat 70 - Mechelen - www.dezondvloed.be
De Groene Waterman - Wolstraat 7 - Antwerpen - www.groenewaterman.be
Het Voorwoord - Noordstraat 2 bus 3 - Heist-op-den-Berg - www.hetvoorwoord.be
Station Berlaar - Stationsplein 1 - Berlaar
Books & Co - Pas 44 - Geel - www.bookenco.be

Brussel
Passa Porta bookshop - A.Dansaertstraat 46 - Brussel - www.passaportabookshop.be
Malpertuis Molenstraat 24 - Genk - www.boekhandelmalpertuis.be

Oost-Vlaanderen
De Zondvloed Roeselare - Sint-Alfonsusstraat 4 - Roeselare - www.dezondvloed.be
Letters & Co - Markt 1 - Deinze - www.lettersenco.be
Beatrijs bvba - Nederstraat 42 - Oudenaarde - www.beatrijs.be

West-Vlaanderen
New Corman NV - Witte Nonnenstraat 38 - Oostende
Theoria nv - O.L.Vrouwestraat 22 - Kortrijk - www.theoria.be
De Reyghere Brugge - Markt 12 - Brugge - www.dereyghere.be

INFO OVER DE ORGANISATOREN:

Uitgeverij ’t Verschil – www.verschil.be
’t Verschil is een boekhandel én uitgeverij die zich specialiseert in boeken met als basisthema holebi-seksualiteit. Ze geeft zowel proza, non-fictie, poëzie, strips als ontspanningsliteratuur uit. ’t Verschil heeft de indruk dat er sinds eind jaren negentig in het boekenvak een angstvallige don't ask don't tell-politiek heerst. “We vragen ons af waarom. In de flaptekst van boeken wordt weer steeds vager gedaan over de geaardheid van de personages als het om een homo of lesbienne gaat. Waarom mogen we het niet weten? Gelukkig is deze vaagheid voor ons vaak een indicatie dat het om een holebi-boek gaat, maar het voelt wel erg jaren vijftig. Nochtans is er duidelijk behoefte aan onze boeken. We hebben ondertussen 21 titels en die vinden hun weg naar het publiek.”

Het Roze Huis – çavaria Antwerpen – www.hetrozehuis.be
Met een dertigtal aangesloten holebi- en transgenderverenigingen vervult Het Roze Huis – çavaria Antwerpen een belangrijke rol in het Vlaamse holebi- en transgenderlandschap. Gedragen door vele vrijwilligers werkt de organisatie naar aanvaarding van het holebi- of transgender-zijn; ook bij kwetsbare doelgroepen in onze samenleving, zoals allochtonen en ouderen. Met o.a. een HolebiBib, een tijdschrift De Magneet en een onthaalwerkgroep, wil Het Roze Huis er zijn voor elke holebi, transgender en sympathisant in de provincie Antwerpen. Het Roze Huis ondersteunt bovendien de initiatieven van de bij haar aangesloten verenigingen. Daarnaast wil ze ook een plaats bieden aan zij die zich gewoon, onder gelijkgezinden, eens flink willen amuseren. Kortom, Het Roze Huis is er voor iedereen!

Epo Distributie – www.epo.be
EPO is een eigenzinnige drukkerij/uitgeverij die al jarenlang voor de nodige variatie in het Vlaamse boekenlandschap zorgt. Maar EPO distribueert ook de boeken van een reeks al even eigenzinnige uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland. EPO behoort niet tot een uitgeversgroep en kiest voor een onafhankelijke koers. In de EPO-boeken geen officiële waarheden en geen eenheidsdenken, maar feitelijke analyses, achterkanten van het officiële gelijk, de ontrafeling van mythes. EPO richt zich niet tot een kleine groep specialisten, maar tot een breed publiek.

OP ZOEK NAAR HOLEBI BOEKEN TIPS? KLIK HIER en maak onderaan de pagina je keuze (Homo, Lesbi, Holebi, Trans en Boeken v kids met holebi thema).

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
DEWINTER EN BELKACEM IN INNIGE HOMO-ACHTIGE OMHELZING GEZET
OBAMA MAAKT SEKS GRAPJE OVER ZIJN VROUW EN ELLEN DEGENERES + VIDEO
LESBIENNES VERDIENEN MEER DAN HOMO'S EN HOLEBI'S MINDER DAN HETERO'S
MOSKOU MAAKT HOLEBI PRIDES VOOR DE KOMENDE 100 JAAR VERBODEN
ELFDE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
CAMPAGNE TEGEN RACISME EN HOLEBI FOBIE DOOR BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A
IEDEREEN IS HOLEBI EN HETERO'S ZIJN IN DE MINDERHEID
14-JARIGE DJ BESCHULDIGD PRESIDENT OBAMA VAN JONGEREN HOLEBI MAKEN + VIDEO
HOMO BELG KRIJGT 1 JAAR CEL STRAF NA DOOD VAN VRIEND IN DUBAI
HOMO'S VINDEN MOEILIJKER WERK - LESBIENNES GEEN PROBLEMEN
AMERIKAANSE FIRST LADY KOMT OP VOOR HOLEBI'S EN HET HUWELIJK + VIDEO
NEDERLANDSE VERZEKERAARS BETALEN WORDT WEER HETERO THERAPIE NIET MEER TERUG
LESBIENNES BRENGEN PARODIE OP NIEUWE SINGEL VAN JUSTIN BIEBER + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIERholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 June, 2012 en 4350 keer gelezen.