Openstelling huwelijk voor holebi's voorkomt HIV en SOA's.

De openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in de UK kan de verspreiding van SOA's (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen) inclusief HIV voorkomen, aldus enkele Britse gezondheids experts

In een reactie op de consultatie ronde van de Britse overheid betreffende het homohuwelijk in Engeland en Wales, dat vandaag eindigt, laat het Terrence Higgins Trust (THT) weten dat een openstelling van het huwelijk voor holebi's kan zorgen voor een betere gezondheid van homo's, lesbiennes en zelfs biseksuelen.

"Vermindering in het aantal partners zijn aanvaard als grote factor in het verminderen van seksuele overdraagbare aandoeningen, die jammer genoeg in stijgende lijn gaan onder homo's", zegt Lisa Power van THT, de grootste Britse gezondheidsdienst. "Maar op hetzelfde moment, geven de overheid en het huidige huwelijks systeem een signaal dat mensen met partners van hetzelfde geslacht het op de een of andere manier niet waard zijn in het huwelijks systeem te stappen dat mensen aanspoort tot monogamie waardoor er minder partner veranderingen zijn, en dat is niet logisch."

De gezondheids organisatie zegt dat het doorgaan van ongelijkheid betreffende het huwelijk zorgt voor stigma, wat dan weer zorgt voor een hoog level van seksuele ziekten onder homo's. Power zegt: "Wanneer je, je hele leven te horen krijgt dat je eigenlijk een tweederangs burger bent, dan zorgt dit ervoor dat je minder goed voor jezelf gaat zorgen. Legalisatie van gelijke huwelijksrechten zijn belangrijk voor toekomstige holebi generaties die dan beseffen dat ze even veel waard zijn hun heteroseksuele medemensen. Het toenemen van gevoel van eigenwaarde, gevoerd door maatschappelijke waardering zorgt uiteindelijk voor meer zelf zorg".

Volgens THT zijn er nog steeds veel homo's het slachtoffer van HIV in de UK, met 1 op de 20 mannen die momenteel leven met de ziekte, en het aantal is in stijgende lijn met 1 op 7 in Londen. Daarnaast is er ook een stijging in het aantal SOA's onder homo's en biseksuelen. Verder blijkt ook dat zowel bij homo's als bij lesbiennes er meer gezondheids problemen voorkomen, meer misbruik van middelen zoals alcohol en drugs en mentale gezondheids problemen, veroorzaakt door stigma en discriminatie.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HOLEBI KORTFILM TVV HOMOHUWELIJK IN DE UK + 2 VIDEO'S
HET GAAT NIET GOED MET DE GEZONDHEID VAN BRITSE HOLEBI'S
ENGELAND EN WALES STARTEN ADVIESRONDE OVER HOMOHUWELIJK
CAMPAGNE VOOR HOMOHUWELIJK IN HET WESTEN + 4 VIDEO'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
JUSTIN BROWN (OBAMA BOY) IS VERLIEFD OP PRESIDENT OBAMA + VIDEO HOLEBI LOVE SONG
BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A BESPRAKEN HOMOSEKSUALITEIT
4 MILJOEN HOLEBI'S OP GAY PRIDE PARADE + FOTO'S EN VIDEO
VLAAMSE BOEKHANDELS BRENGEN DE ROZE PLANK (boeken voor holebi's)
MOSKOU MAAKT HOLEBI PRIDES VOOR DE KOMENDE 100 JAAR VERBODEN
NEDERLANDSE VERZEKERAARS BETALEN WORDT WEER HETERO THERAPIE NIET MEER TERUG
FRITS BOM WALGT VAN PAUL DE LEEUW EN NOEMT HEM TALENTLOOS
LESBIENNES VERDIENEN MEER DAN HOMO'S EN HOLEBI'S MINDER DAN HETERO'S
14-JARIGE DJ BESCHULDIGD PRESIDENT OBAMA VAN JONGEREN HOLEBI MAKEN ONTSLAGEN + VIDEO
CAMPAGNE TEGEN RACISME EN HOLEBI FOBIE DOOR BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A
OBAMA MAAKT SEKS GRAPJE OVER ZIJN VROUW EN ELLEN DEGENERES + VIDEO
ELFDE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
IEDEREEN IS HOLEBI EN HETERO'S ZIJN IN DE MINDERHEID MET VLAAMSE MUSICALSTER + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 June, 2012 en 2589 keer gelezen.