Serge Muyters is eerste openlijke holebi korpschef van belige






Gisteren werd bekend dat de Antwerpse adjunct-korpschef Serge Muyters met onmiddellijke ingang waarnemend korpschef wordt, nadat Korpschef Eddy Baelemans donderdag zijn mandaat neer legde omdat hij in de politiek stapt.

De aanstelling van Muyters zorgt voor gemengde reacties. Positieve reacties komen er voornamelijk uit de Vlaamse holebi gemeenschap. Het Antwerpse Roze huis zei blij te zijn met het feit dat Muyters de eerste openlijke holebi korpschef van België is. "‘Anno 2012 mag men ervan uitgaan dat seksuele geaardheid geen enkele rol speelt bij het benoemen van functionarissen. Wij zijn verheugd dat we kunnen constateren dat dit in Antwerpen het geval is.’ Klinkt het vanuit Het Roze Huis.

Nico Volckeryck, voorzitter van Gay Business Antwerp zegt: "Dit is een zeer duidelijk en positief signaal naar onze achterban. Het is belangrijk dat jonge homo´s die nog in de kast zitten verschillende rolmodellen zien en niet alleen gevoed worden met het stereotype beeld van de bloemist of de kapper, al zijn die er uiteraard ook". Gay Business Antwerp is één van de meer dan 30 aangesloten verenigingen van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen. De Antwerpse holebi gemeenschap feliciteert Muyters en wensen hem veel succes bij deze nieuwe uitdaging.

Muyters is openlijk homo. Hij deed zelf zijn coming-out in het Antwerpse holebiblad de Magneet in 2003 nadat een Antwerpse krant hem chanteerde om het verhaal als 'schandaal' naar buiten te brengen. In 2004 trouwde Muyters met zijn vriend en collega Karl Heren.

Jammer genoeg voor Muyters komt er ook kritiek op zijn aanstelling. Maar dat heeft gelukkig niets te maken met de geaardheid van Muyters, toch wilde we jullie dit stuk niet onthouden, kwestie van zoveel mogelijk objectief te zijn.

Freya Piryns, de fractieleidster van Groen in de Antwerpse gemeenteraad zegt zich zorgen te maken over de aanstelling van Muyters omwille van een eerdere interne audit bij de politie. "Ik maak me grote zorgen over het feit dat deze man aan het hoofd van onze politie komt te staan. Muyters is niet geschikt als korpschef," aldus Piryns, die huidig burgemeester Janssens aan de tand wil voelen over de aanstelling van Muyters.

Piryns zegt verder nog: "Een jaar geleden is Caroline Steyaert, de directeur HRM bij de politie ontslagen na een aanslepend conflict met hoofdcommissaris Muyters. Naar aanleiding van dat ontslag, heeft het directiecomité van de politie een interne audit laten uitvoeren naar het functioneren van Muyters. De conclusie was dat Muyters totaal ongeschikt is als korpschef, omdat hij een waar schrikbewind zou voeren. Burgemeester Patrick Janssens heeft naar aanleiding van dat rapport de macht van Muyters ingeperkt. Ik vraag me af als Muyters een jaar geleden ongeschikt werd bevonden al korpschef, waarom hij nu dan wel waarnemend korpschef mag zijn. Ik wil van de burgemeester ook weten hoe lang het duurt voor er een nieuwe leidinggevende is. Zolang Muyters op positie zit, maak ik me zorgen. Niet alleen als politicus, maar ook als burger." Ook bij de vakbonden zijn ze niet blij met de aanstelling van Muyters. Ze omschrijven zijn beleid als management by terror.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BELGISCHE RAINBOW COPS (HOLEBI POLITIE) GAAT VAN START

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HETERO MAN DOET 1 JAAR LANG ALSOF HIJ HOMO IS + VIDEO
OPENSTELLING HUWELIJK VOOR HOLEBI'S VOORKOMT HIV EN SOA'S
NEDERLANDSE DIERENTUIN LAAT PUBLIEK WELDRA KENNIS MAKEN MET HOLEBI DIEREN
LADY GAGA KOMT MET PARFUM MET BLOED EN SPERMA!!! VOOR VROUWEN EN HOMO'S + VIDEO
BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A BESPRAKEN HOMOSEKSUALITEIT
JUSTIN BROWN (OBAMA BOY) IS VERLIEFD OP PRESIDENT OBAMA + VIDEO HOLEBI LOVE SONG
4 MILJOEN HOLEBI'S OP GAY PRIDE PARADE + FOTO'S EN VIDEO
MOSKOU MAAKT HOLEBI PRIDES VOOR DE KOMENDE 100 JAAR VERBODEN
FRITS BOM WALGT VAN PAUL DE LEEUW EN NOEMT HEM TALENTLOOS
VLAAMSE BOEKHANDELS BRENGEN DE ROZE PLANK (boeken voor holebi's)
14-JARIGE DJ BESCHULDIGD PRESIDENT OBAMA VAN JONGEREN HOLEBI MAKEN ONTSLAGEN + VIDEO
FILIP DEWINTER EN BELKACEM IN INNIGE HOMO-ACHTIGE OMHELZING GEZET
LESBIENNES VERDIENEN MEER DAN HOMO'S EN HOLEBI'S MINDER DAN HETERO'S
CAMPAGNE TEGEN RACISME EN HOLEBI FOBIE DOOR BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 June, 2012 en 4706 keer gelezen.