Belg meerderheids partijen schieten aanpak holebi geweld op scholen af.Er komt geen geco÷rdineerde geweldaanpak via het onderwijs in de strijd tegen homofobie, genderstereotiep gedrag en racisme, een motie hierover werd weg gestemd door de meerderheidspartijen.

Vlaams volksvertegenwoordigers Khadija Zamouri en Ann Brusseel (Open Vld) hadden in het Vlaams Parlement een motie voorgesteld om de strijd tegen homofobie in en via het onderwijs te bestrijden. De motie vroeg de parlementsleden om een totaalplan met actiepunten voor de scholen uit te werken dat zich specifiek zou richten op het bespreekbaar maken van het holebi thema.

Volgens Vlaams parlementslid Ann Brusseel (Open Vld) is bijscholing voor alle leerkrachten, over homofobie, racisme en genderstereotiep gedrag noodzakelijk. "Maar ook de instellingen voor lerarenopleiding zouden werk moeten maken van een integraal diversiteitsbeleid dat alle kandidaat-leerkrachten leert hoe komaf te maken met homofobie, racisme en seksisme."

Verder bepleitte de motie dat de Vlaamse regering scholen zou ondersteunen in de investering en leermateriaal om de diversiteit in de samenleving te weerspiegelen. Vlaams parlementslid Khadija Zamouri (Open Vld) meent dat daarbij ook Brussel niet mag worden vergeten en dat er afspraken zouden moeten komen met de Franse gemeenschap inzake het doorbreken van heteronormativiteit en genderstereotypen en het integreren van diversiteit in de schoolcultuur. "Ook de beeldvorming in het leermateriaal aanpassen is broodnodig om tot een geco÷rdineerde aanpak voor het volledige onderwijs in Brussel te komen".

De parlementsleden vroegen hierbij specifiek om een overleg tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap voor een geco÷rdineerde aanpak in Brussel om de handen in elkaar te slaan en homofobie, racisme en genderstereotiep gedrag geen kans te geven.

Deze motie werd echter niet aangenomen. Open Vld en Groen stemden voor, de meerderheidspartijen stemden tegen. Tijdens de plenaire vergadering werden de tegenstemmen jammer genoeg niet gemotiveerd.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
DE UNESCO GAAT ZICH WERELDWIJD INZETTEN TEGEN HOMOFOBE PESTERIJEN OP SCHOOL
SERGE MUYTERS EERSTE HOLEBI KORPSCHEF VAN BELGIE
HOMO LIEFDE BRENGT HOLEBI GAMER UIT DE KAST
JONGEN VAN TIEN WINT RECHT OM SPEECH TE HOUDEN OVER HOMOHUWELIJK OP SCHOOL
BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A BESPRAKEN HOMOSEKSUALITEIT
OPENSTELLING HUWELIJK VOOR HOLEBI'S VOORKOMT HIV EN SOA'S
HOLEBI INFO STELT VOOR TIEN BEROEMDE HOLEBI OUDERS + foto's
CAMPAGNE TEGEN RACISME EN HOLEBI FOBIE DOOR BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A
4 MILJOEN HOLEBI'S OP GAY PRIDE PARADE + FOTO'S EN VIDEO
JUSTIN BROWN (OBAMA BOY) IS VERLIEFD OP PRESIDENT OBAMA + VIDEO HOLEBI LOVE SONG
NEDERLANDSE DIERENTUIN LAAT PUBLIEK WELDRA KENNIS MAKEN MET HOLEBI DIEREN
LADY GAGA KOMT MET PARFUM MET BLOED EN SPERMA!!! VOOR VROUWEN EN HOMO'S + VIDEO
FILIP DEWINTER EN BELKACEM IN INNIGE HOMO-ACHTIGE OMHELZING GEZET
14-JARIGE DJ BESCHULDIGD PRESIDENT OBAMA VAN JONGEREN HOLEBI MAKEN ONTSLAGEN + VIDEO
MOSKOU MAAKT HOLEBI PRIDES VOOR DE KOMENDE 100 JAAR VERBODEN


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 June, 2012 en 2746 keer gelezen.