De UNESCO gaat zich wereldwijd inzetten tegen holebi pesterijen op school, want het is nodig.
De UNESCO gaat zich wereldwijd inzetten ter bestrijding van homofobe pesterijen op school. Volgens een nieuw rapport van de UNESCO blijkt dat de impact van homofobe pesterijen wereldwijd de noodzaak achten het probleem te aanschouwen als een mensenrechten kwestie.

Voor het eerst is er door het VN agentschap een internationale vergadering met verschillende experts, ministers van onderwijs en academici van 25 verschillende landen gehouden over homofobe pesterijen. Uit het rapport blijkt dat, gebaseerd op de bewijzen die werden verzameld, er een groot probleem is waaruit blijkt dat veel studenten wereldwijd het slachtoffer zijn van homofobe pesterijen op school, maar ook dat veel studenten het recht op onderwijs ontzegd worden.

Hiermee volgt men de uitspraken van VN secretaris Ban Ki-moon die eerder zei dat homofobe pesterijen een grote schending zijn van de mensenrechten die bovendien een publieke mentale gezondheids crisis veroorzaken.

Alhoewel de UNESCO erkend dat slecht enkele landen onderzoek deden naar homofobe pesterijen op school, toont het rapport aan dat de UK en de VS de meeste onderzoeken verricht betreffende dit onderwerp. Verder blijkt uit het rapport dat holebi en transgender jongeren in landen als Bangladesh, India, Nepal en Latijns Amerika worden uitgesloten van het recht op onderwijs en dat in de US studenten vaker school verzuimen omdat ze zich niet veilig voelen omwille van hun seksuele geaardheid.

In ArgentiniŽ stoppen veel transgender jongeren met school nadat ze of gepest werden of omdat ze gewoon niet werden toegelaten op school. 45% van deze jongeren stopte met de middelbare school en slechts 2,3% maakte de school af. Uit het rapport blijkt ook dat zeven op de tien holebi studenten in de UK die slachtoffer waren van homofobe pesterijen lieten weten dat dit een negatieve impact had op de leerprestaties, waarbij 50% regelmatig van school weg blijft en 20% meer dan zes keer weg blijft.

De UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) / (Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties met als missie het bijdragen aan de vredesopbouw, armoedebestrijding, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
14-JARIGE HOMO DOOD GEPEST OP SCHOOL EN INTERNET
HOMO'S EN TOMBOY'S MOGEN NIET MEER NAAR SCHOOL IN SAOEDI ARABIE
VN SECRETARIS BAN KI MOON KOMT OP VOOR HOLEBI'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BELGSICHE MEERDERHEIDS PARTIJEN SCHIETEN PLAN BESTRIJDING HOMOFOBE OP SCHOLEN AF
JONGEN VAN TIEN WINT RECHT OM SPEECH TE HOUDEN OVER HOMOHUWELIJK OP SCHOOL
HOMO LIEFDE BRENGT HOLEBI GAMER UIT DE KAST
SERGE MUYTERS EERSTE HOLEBI KORPSCHEF VAN BELGIE
HOLEBI INFO STELT VOOR TIEN BEROEMDE HOLEBI OUDERS + foto's
NEDERLANDSE DIERENTUIN LAAT PUBLIEK WELDRA KENNIS MAKEN MET HOLEBI DIEREN
4 MILJOEN HOLEBI'S OP GAY PRIDE PARADE + FOTO'S EN VIDEO
BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A BESPRAKEN HOMOSEKSUALITEIT
HETERO MAN DOET 1 JAAR LANG ALSOF HIJ HOMO IS + VIDEO
FRITS BOM WALGT VAN PAUL DE LEEUW EN NOEMT HEM TALENTLOOS
HOMO'S VINDEN MOEILIJKER WERK - LESBIENNES GEEN PROBLEMEN
FILIP DEWINTER EN BELKACEM IN INNIGE HOMO-ACHTIGE OMHELZING GEZET

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 June, 2012 en 2875 keer gelezen.