Nederlands boek 'De Roze Moorden' (holebi moordzaken) kan en mag eindelijk verschijnen.
Het boek De Roze Moorden wordt opnieuw uitgegeven. Het opzienbarende werk van de Nederlandse schrijver Paul Hofman werd eerder door de oorspronkelijke uitgever uit de verkoop genomen na dreigementen met juridische stappen door familie van een van de slachtoffers.

De uitgever besloot hierna het boek in april 2012 uit de handel te nemen. Voor de auteur betekende dit een roze karaktermoord. Het dreigende verbod sterkte hem de strijd aan te gaan. “Als je zwicht voor bedreigingen is het einde zoek. Ik sta voor honderd procent achter de inhoud.”

Vandaag is in eigen beheer een nieuwe uitgave verschenen waarin zestien moordzaken door de auteur tegen het licht worden gehouden. Het betreffen 10 opgeloste en 6 onopgeloste moordzaken. Hij geeft een onthullend beeld van de duistere kant van roze levens.

Moord en doodslag in de gay scene zijn onderbelichte onderwerpen in de misdaadwetenschap. Met dit boek wordt duidelijk dat er onevenredig veel misdrijven tegen homo’s worden gepleegd. De auteur wil ook een discussie op gang brengen waarom dergelijke zaken extra lastig kunnen worden opgelost. Dat homofobie nog steeds voorkomt ondervond de auteur aan den lijve. “Zo ben ik een paar keer ernstig bedreigd. Nog steeds wordt een homoseksueel beschouwd als minderwaardig aan de hetero.”

Alleen daarom al is het een absolute noodzaak dat dit boek opnieuw verschijnt. “Ik wil de slachtoffers postuum een stem geven. Dat er zoveel commotie na publicatie ontstond, bewijst maar hoe gevoelig het onderwerp homoseksualiteit is. Ik denk dat er nog een lange weg moet worden afgelegd voordat homoseksualiteit volledig geaccepteerd wordt.” aldus de auteur.

Inhoud:
Moord in de gay scene, een boek over roze moorden in de Nederlandse gay scene, waarin misdaadjournalist Paul Hofman waargebeurde zaken onder de loep neemt. In de misdaadwetenschap is dit een onderbelicht onderwerp, maar de reden is moeilijk aan te geven. Is het omdat homoseksualiteit stigmatiserend werkt? Of omdat nabestaanden angst hebben dat hun familielid na de daad postuum alsnog als homoseksueel 'uit de kast' komt? In zijn true crime boek De Roze Moorden belicht misdaadverslaggever Paul Hofman spraakmakende zaken die zich afspeelden aan de duistere kant van 'roze' levens. Onthullend en beklemmend: De roze moorden is een uniek document over een tot dusver onontgonnen terrein. Meer dan 10 procent van het aantal criminele zaken is homogerelateerd. Opvallend is dat het gebruikte geweld in vrijwel alle zaken altijd zeer heftig is. Tot 2000 rustte er bij de Nederlandse politie een taboe op homoseksualiteit: homozaken waren niet 'hot'.

Over de auteur:
Journalist Paul Hofman (geboren 1962) schrijft in het blad de Gay Krant over misdaad in de homoscene (of het nu moord, doodslag, antihomogeweld of discriminatie in de gay scene betreft). Zijn belangstelling voor misdaad kreeg hij met de paplepel ingegoten; zowel de vader als de grootvader van Paul Hofman waren politiemannen.

Titel: De roze moorden
Auteur: Paul Hofman
Omvang: 240 pagina’s
ISBN: 978 90 819 355 0 0
Verkoopprijs: 19,95 euro
Verschijnt: 21 juni 2012
Het boek is te koop via de website van de auteur en via de kanalen zoals aangegeven op de website: KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BOEK DE ROZE MOORDEN UIT DE BOEKHANDEL GEHAALD (April 2012)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
VLAAMSE BOEKHANDELS BRENGEN DE ROZE PLANK (boeken voor holebi's)
FRANSE PRESIDENT KAN ALLE BELOFTES NAKOMEN - SUPER GOED NIEUWS VOOR HOLEBI'S
DE UNESCO GAAT ZICH WERELDWIJD INZETTEN TEGEN HOMOFOBE PESTERIJEN OP SCHOOL
BELGISCHE MEERDERHEIDS PARTIJEN SCHIETEN PLAN BESTRIJDING HOMOFOBIE OP SCHOLEN AF
NEDERLANDSE DIERENTUIN LAAT PUBLIEK WELDRA KENNIS MAKEN MET HOLEBI DIEREN
BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A BESPRAKEN HOMOSEKSUALITEIT
LATIJNS AMERIKAANSE LANDEN GAAN ER OP VOORUIT WAT BETREFT HOLEBI'S
LADY GAGA KOMT MET PARFUM MET BLOED EN SPERMA!!! VOOR VROUWEN EN HOMO'S + VIDEO
JONGEN VAN TIEN WINT RECHT OM SPEECH TE HOUDEN OVER HOMOHUWELIJK OP SCHOOL
JUSTIN BROWN (OBAMA BOY) IS VERLIEFD OP PRESIDENT OBAMA + VIDEO HOLEBI LOVE SONG
FILIP DEWINTER EN BELKACEM IN INNIGE HOMO-ACHTIGE OMHELZING GEZET
14-JARIGE DJ BESCHULDIGD PRESIDENT OBAMA VAN JONGEREN HOLEBI MAKEN ONTSLAGEN + VIDEO
JANET JACKSON MAAKT DOCU OVER TRANSGENDERS + VIDEO HOLEBI SONG

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: website auteur

Dit bericht is gepost op 19 June, 2012 en 2808 keer gelezen.