Benetton wint prijs met foto's van voornamelijk mannelijke elkaar kussende wereldleiders + foto's en video.

De Unhate campagne van het Italiaanse modemerk Benetton, waarbij wereldleiders elkaar kussen, heeft de Press Grand Prix gewonnen op het Cannes International Festival of Creativity, voor de beste internationale perscampagne.

De Bennetton Unhate campagne werd in november van vorig jaar gelanceerd en zorgde toen al voor opschudding. Gisteren won de campagne een prijs maar tegelijkertijd is er ook nog steeds veel kritiek. De Unhate campagne is door Bennetton opgericht om een vuist te maken tegen de wereldwijde heersende haatcultuur. Het Italiaanse modemerk wil wereldleiders en de wereldbevolking uitnodigen om een eind te maken aan de haatcultuur en richtte daartoe de Unhate Foundation op. Benetton hoopt met de campagne de samenwerking tussen verschillende volkeren, godsdiensten en culturen te bevorderen en promoot de boodschap: don't hate, Unhate.

De jury noemde de actie van Benetton een voorbeeld voor de industrie, omdat de reclame niet alleen aanzet tot het verkopen van producten, maar ook de wereld wil verbeteren. Volgens Benetton is het doel van de campagne een bericht de wereld in sturen over de noodzaak om de haatcultuur te overwinnen door middel van dialoog en door begrip voor verschillen. De campagne bereikte inmiddels ruim 500 miljoen internetgebruikers en leverde het merk meer dan 3000 artikelen op in de media en 600 televisie reportages in zestig landen. Op Facebook groeide het aantal Benetton fans met 60 procent. Eerder won de campagne al een prijs op de One Show Awards, een Amerikaanse prijs voor reclameuitingen.

Een niet onverwachte grote kritiek kwam vanuit het Vaticaan, die niet te spreken is over de actie, omdat op één van de foto's de paus te zien is die kust met mam Ahmed Mohamed el-Tayeb. En na een woedende reactie vanuit het Vaticaan besloot Benetton de afbeelding van de kussende paus met de moslimgeestelijke niet meer te gebruiken in de campagne. Het modebedrijf zei ook nog dat de foto's van politieke en religieuze leiders die elkaar zoenen bedoeld zijn om de reflectie te stimuleren over hoe politiek, geloof en ideeen, wanneer ze uiteenlopend zijn, nog steeds tot dialoog en bemiddeling moeten leiden. Bekijk hieronder de video van de wereldwijde campagne, en bezoek ook eens de website van het modebedrijf met meer info over de Unhate campagne: KLIK HIER


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
FILIP DEWINTER EN BELKACEM IN INNIGE HOMO-ACHTIGE OMHELZING GEZET
LEUKE HOMO PARODIE OP BOYBAND NUMMER + 2 VIDEO'S
AMERIKAANS NEDERLANDSE STUDIE OVER LESBISCH OUDERSCHAP deel 2
HOLEBI'S DENKEN VERKEERD OVER MENING HETERO'S ALDUS INTERNAT RAPPORT DOOR BELG HOLEBIFED
NEDERLANDS BOEK ROZE MOORDEN (holebi moordzaken) MAG EN KAN NU VERSCHIJNEN
FRANSE PRESIDENT KAN ALLE BELOFTES NAKOMEN - SUPER GOED NIEUWS VOOR HOLEBI'S
BELG HOLEBI FEDERATIE IJVERT VOOR REGENBOOGBELEID OP LOKAAL VLAK + VIDEO
HOMO LIEFDE BRENGT HOLEBI GAMER UIT DE KAST
JONGEN VAN TIEN WINT RECHT OM SPEECH TE HOUDEN OVER HOMOHUWELIJK OP SCHOOL
DE UNESCO GAAT ZICH WERELDWIJD INZETTEN TEGEN HOMOFOBE PESTERIJEN OP SCHOOL
BELGISCHE MEERDERHEIDS PARTIJEN SCHIETEN PLAN BESTRIJDING HOMOFOBIE OP SCHOLEN AF
OBAMA MAAKT SEKS GRAPJE OVER ZIJN VROUW EN ELLEN DEGENERES + VIDEO
BELG LESBI OP LIJST OPEN VLD GAAT OPKOMEN VOOR HOLEBI'S
JUSTIN BROWN (OBAMA BOY) IS VERLIEFD OP PRESIDENT OBAMA + VIDEO HOLEBI LOVE SONG
4 MILJOEN HOLEBI'S OP GAY PRIDE PARADE + FOTO'S EN VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 June, 2012 en 3685 keer gelezen.