Beroemdheden hebben het tegenwoordig makkelijker om uit de holebi kast te komen.
Sinds de laatste zes jaar staan grote sterren die uit de kast komen op de cover van een magazine. Entertainment Weekly brengt deze week een cover met acht openlijke holebi beroemdheden met een special genaamd: The New Art of Coming Out.

Ellen DeGeneres stond destijds op de cover van Time, zanger Lance Bass en Clay Aiken (zanger & acteur) stonden op de cover van People en acteur Sean Hayes was één van de vele die op de cover van The Advocate stond.

In de nieuwe editie van Entertainment Weekly staan openlijke holebi sterren: Jesse Tyler Ferguson, Jim Parsons, Zachary Quinto, Neil Patrick Harris, Wanda Sykes, Chris Colfer, Andy Cohen en Jane Lynch. Zij werden gekozen boven eerdere uit de kast komende sterren als Matt Bomer, Ricky Martin, Sean Maher en Adam Lambert en vele anderen. In het magazine zelf staan geen artikels over de sterren zelf maar wel commentaren over het proces van de coming out van sterren dat in 2006 begon te veranderen dankzij de no-nonsens verklaringen van acteurs TR Knight en Neil Patrick Harris, die toen uit de kast kwamen.

Volgens het blad zijn acteurs TR Knight en Neil Patrick Harris de grondleggers van de sterren die op een gewone manier uit de kast komen als gelukkige mensen die verliefd werden op iemand van hetzelfde geslacht. Beide heren zorgden ervoor dat vooroordelen rond het uit de kast komen van beroemdheden teniet werd gedaan. Eerder was men vaak van mening dat het uit de kast komen van een beroemdheid slecht zou zijn voor diens carrière. Er werd gesteld dat wanneer een beroemdheid uit de kast zou komen hij of zij geen werk meer zou krijgen.

Maar sterren als Harris en Knight bewezen dat dit niet waar hoeft te zijn. Beide mannen bleven schitteren in hun carrière ook nadat ze al lang uit de kast waren. Dankzij hen werden heel wat deuren geopend voor andere sterren om uit de kast te komen. Ook de houding van het hetero publiek van de vele beroemdheden staan meer open voor holebi bekendheden en zien tegenwoordig meer het verschil tussen de persoon en de acteur, actrices of zanger, zangeres, en aanvaarden meer dan vroeger dat ook holebi acteurs kunnen schitteren in een hetero personage.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BIG BANG ACTEUR KOMT UIT DE KAST ALS HOMO
AMERIKAANSE ACTRICE KOMT OP LEEFTIJD VAN 50 JAAR UIT DE KAST MET VROUW EN KINDEREN
ACTEUR MATT BOMER KOMT UIT DE KAST MET MAN EN KINDEREN
ELLEN DEGENERES 15 J UIT DE KAST + VIDEO OVER VROUW DIE DE HOLEBI WERELD VERANDERDE

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
OEGANDESE MINISTER DOET HISTORISCHE UITSPRAAK IN VOORDEEL VAN HOLEBI'S IN HOMOFOBISCH LAND
PRIJS VOOR BENETTON FOTO'S VAN MANNELIJK ELKAAR KUSSENDE WERELDLEIDERS + FOTO'S EN VIDEO
AUSTRALISCHE STAAT DRAAIT KLOK TERUG INZAKE HOLEBI RECHTEN, NU BIJ WET VERBODEN...
LEUKE HOMO PARODIE OP BOYBAND NUMMER + 2 VIDEO'S
AMERIKAANS NEDERLANDSE STUDIE OVER LESBISCH OUDERSCHAP deel 2
JUSTIN BROWN (OBAMA BOY) IS VERLIEFD OP PRESIDENT OBAMA + VIDEO HOLEBI LOVE SONG
NEDERLANDS BOEK ROZE MOORDEN (holebi moordzaken) MAG EN KAN NU VERSCHIJNEN
JONGEN VAN TIEN WINT RECHT OM SPEECH TE HOUDEN OVER HOMOHUWELIJK OP SCHOOL
HOMO LIEFDE BRENGT HOLEBI GAMER UIT DE KAST
FRITS BOM WALGT VAN PAUL DE LEEUW EN NOEMT HEM TALENTLOOS

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 June, 2012 en 2901 keer gelezen.