Will & Grace acteur en actrice willen graag holebi kinderen.In de VS is het zes jaar geleden dat televisie reeks Will & Grace, over een homo met een hetero beste vriendin, op het scherm verscheen. Maar vandaag verschenen beide acteurs opnieuw in het nieuws door hun support aan Vice president Joe Biden en het homohuwelijk.

Acteur Eric McCormack die de rol speelde van Will en actrice Debra Messing die de rol speelde van Grace namen afgelopen maandag deel aan Trevor Live en spraken daar over hun hoop en dromen over hun kinderen. Het Trevor Live is een fonds voor het Trevor project, de leidende Amerikaanse organisatie die zich inzet als crisis interventie en zelfmoord preventie voor holebi en transgender jongeren.

McCormack, die in het échte leven hetero is zei: "Ik denk dat Will & Grace waarschijnlijk meer hebben gedaan om het Amerikaanse publiek voor te lichten dan vele andere hebben gedaan en geprobeerd. Mensen zijn bang van dingen die anders zijn en nu beginnen ze het te begrijpen". Verder liet de acteur ook nog weten dat hij hoopt dat kinderen die holebi zijn in een veilige en gelijk aan hetero's wereld mogen opgroeien. En zei tot slot: "Ik bid dan ook tot god dat mijn zonen homo mogen worden".

Messing, die zelf 1 zoon heeft zei: Ik zou er het hart van in zijn dat mijn zoon hetero zou zijn, maar ik zou toch van hem blijven houden. Maar als ouder voorzie je een bepaald leven voor je kind. Ik bedoel als hij hetero is, zal ik denken aan alle mooie dingen die hij zal missen". De actrice zei dit als grapje maar doelde daarbij wel gemeend op het feit dat vele ouders zo reageren als hun kind homo of lesbisch is.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 June, 2012 en 3318 keer gelezen.