15.000 Pink Dots in Singapore door hetero's voor holebi's + video.

Voor de vierde keer ging er in Singapore een Pink Dot door. Dit is een evenement waarbij vooral hetero's, samen met holebi's en transgenders zich verzamelen om samen een grote roze stip te vormen voor liefde voor iedereen, ongeacht de seksuele oriŽntatie en eer te betonen aan de steun die holebi's en transgenders krijgen van ouders, broers, zussen, familieleden en vrienden in een land waar homoseksualeit nog steeds illegaal is en waar vele holebi's angstvallig in de kast zitten.

Dit jaar waren er maar liefst 15.000 deelnemers waarbij het record werd verbroken van alle voorbije edities van dit evenement dat enig is in zijn soort in een land waar onder sectie 377A homoseksualiteit verboden is, en waarbij een regering media censuur uitvoert en vaak homofobe uitspraken doet. Hoogtepunt van het evenement is de vorming van de Pink Dot (roze stip) waarbij alle deelnemers met zaklantaarns en mobiele telefoons, bedekt met roze cellofaan, een roze stip vormen in de duisternis. Daarbij zongen ze dit jaar 'True Colours' van Cyndy Lauper.

"Dit is geweldig, deze roze stip, maar we moeten een stap verder gaan dan vandaag en deze gloed mee nemen naar huis," zei een van de ambassadeurs van het evenement. "We moeten van ons zelf houden en van elkaar, en van de gemeenschap die we nu steunen, omdat zolang er discriminatie bestaat en de media censuur of sectie 377A, weten dat er nog veel werk aan de winkel is in onze maatschappij."

Voormalig televisiepersoonlijkheid Sharon Au, een van de Pink Dot ambassadeurs zei: "Hetero's aanzien familiaal support als vanzelfsprekend, maar dit is niet mogelijk voor de vele holebi's en transgenders die in afzondering en angst leven, zij kunnen hun pijn, verdriet en zorgen met niemand delen. Zij moeten leven in angst of afgunst, zelfs als je weet dat ze er zijn en ze op je wachten moet je de eerste stap zetten en hen de hand reiken en tonen dat je om hen geeft, en van ze houdt zonder vooroordelen." Het evenement werd dit jaar gesponsord door Google en Barclays bank.

De eerste Pink Dot bijeenkomst ging door in 2009 waarbij 2000 mensen verzamelden in het Hong Lim Park om samen een grote roze stip te vormen voor liefde voor iedereen, ongeacht de seksuele geaardheid. Enkele aanwezigen verwoorden toen perfect de doelstelling van de Pink Dot: "Hoewel dit evenement als succesvol wordt beschouwd, verheug ik me persoonlijk op de dag dat het uiten van onze aanvaarding van mensen ongeacht hun seksuele oriŽntatie en geslachtsidentiteit meer dan alleen maar symbolisch of abstract is." en iemand anders zei: "Ik heb goede vrienden en familieleden die homo zijn, en ik hou van ze, ongeacht wat hun seksuele voorkeur is. Ik wil dat zij, net als ik, kunnen genieten van een leven zonder discriminatie en vervolging." Na het succes van de derde editie in 2011 werden veel mensen wereldwijd geÔnspireerd door het Pink Dot evenement waarna er Pink Dots werden georganiseerd in Utah, Salt Lake City, Monteral, New York en op de Filippijnen. Bekijk hieronder het filmpje van de Pink Dot editie 2012:EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
DE AFGELOPEN 10 GAY PRIDES (HOLEBI OPTOCHTEN) + NEGEN VIDEO'S
HETERO'S WORDEN ZELFS VAN NEP HOLEBI'S MEER HOLEBI VRIENDELIJK
NIKE: BE TRUE: SNEAKERS TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
HETERO MAN DOET 1 JAAR LANG ALSOF HIJ HOMO IS + VIDEO
PRIJS VOOR BENETTON FOTO'S VAN MANNELIJK ELKAAR KUSSENDE WERELDLEIDERS + FOTO'S EN VIDEO
ELLEN DEGENERES EN JANE LYNCH KRIJGEN HOLLYWOOD STER
OPENSTELLING HUWELIJK VOOR HOLEBI'S VOORKOMT HIV EN SOA'S
FACEBOOK PAGINA ROEPT MOEDERS OP HOLEBI FOETUS TE ABORTEREN
DE UNESCO GAAT ZICH WERELDWIJD INZETTEN TEGEN HOMOFOBE PESTERIJEN OP SCHOOL
WILL AND GRACE ACTEURS WILLEN HOLEBI KINDEREN
FILIP DEWINTER EN BELKACEM IN INNIGE HOMO-ACHTIGE OMHELZING GEZET
JANET JACKSON MAAKT DOCU OVER TRANSGENDERS + VIDEO HOLEBI SONG
AMERIKAANSE FIRST LADY KOMT OP VOOR HOLEBI'S EN HET HUWELIJK + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 July, 2012 en 2704 keer gelezen.