Queer Palm prijs bij filmfestival Cannes bekend gemaakt.Vlak voor de bekendmaking van de film prijzen op het filmfestival van Cannes de Queer Palm bekend gemaakt. De Queer Palm is een onafhankelijk gesponsorde prijs voor geselecteerde LGBT+ (holebi & trans+) relevante films die meededen aan het filmfestival van Cannes, die helaas nog steeds zelf geen melding maken van de Queer Palm prijs, die al sinds 2010 uitgereikt wordt.

De Queer Palm 2021 ging naar de film: La Fracture (The divide), een Franse dramafilm uit 2021 onder regie van Catherine Corsini, met in de hoofdrollen Valeria Bruni Tedeschi en Marina Foïs. Het verhaal werd geschreven door Catherine Corsini, Agnès Feuvre en Laurette Polmanss, en geregiseerd door Elisabeth Perez. (Yes, women's power)

De film beschrijft gebeurtenissen in een ziekenhuis in Parijs tijdens gewelddadige botsingen tussen demonstranten van de gele hesjes beweging en de politie die de chique wijken van de hoofdstad in 2018 en 2019 in virtuele oorlogsgebieden veranderden. De film vertelt daarbij het verhaal van een lesbisch koppel dat in het ziekenhuis is tijdens de gele hesjes crisis, en vertelt daarbij het verhaal van Rafaela (Valeria Bruni Tedeschi), een ontwerpster die een relatie heeft met Julie (Marina Foïs), een redacteur die haar wil verlaten. Door individuele verhalen naast elkaar te plaatsen, de breuk van een koppel, maar ook de breuk van het ene deel van de bevolking ten opzichte van het andere, weeft de regisseur een krachtig politiek verhaal.

De Queer Palm-jury deelde ook nog twee kortfilm prijzen uit: The Fall of the Swift van de Spanjaard Gonzalo Quincoces en de kortfilm Frida van de Duitse Aleksandra Odic. Ook deze twee prijzen worden niet vermeld op het Filmfestival van Cannes.

Queer Palm prijs info en eerdere winnaars:
De prijs werd opgericht door journalist Franck Finance-Madureira en wordt gesponsord door de Franse filmmakers Olivier Ducastel en Jacques Martineau. De jury bestaat uit organisatoren van Europese homofilmfestivals en een aantal internationale journalisten. Helaas wordt de Queer Palm nog steeds niet vermeld op het filmfestival van Cannes.
Eerdere winnaars van de Queer Palm op het Filmfestival van Cannes:
2019: Portrait de la jeune fille en feu van Céline Sciamma
2018: Girl van Lukas Dhont
2017: 120 battements par minute van Robin Campillo
2016: Les Vies de Thérèse van Sébastien Lifshitz
2015: Carol van Todd Haynes
2014: Pride van Matthew Warchus
2013: L'Inconnu du lac van Alain Guiraudie
2012: Laurence Anyways van Xavier Dolan
2011: Skoonheid van Oliver Hermanus
2010: Kaboom van Gregg Araki

Extra
LGBT staat voor de eerste letter van de Engelse woorden: Lesbian - Gay - Bisexual - Transgender.
Holebi staat voor de twee eerste letters van de Nederlandse woorden: Homo - Lesbisch - Biseksueel.
Transgender is een genderidentiteit waaronder ook genderfluide, niet-binaire, genderqueers, transseksuelen e.a vallen.
Transgenders kunnen zowel hetero als holebi zijn.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2021


.

Dit bericht is gepost op 18 July, 2021 en 509 keer gelezen.