Transgenders krijgen langzaam aan meer bondgenoten.Uit nieuw onderzoek blijkt dat steeds meer Amerikanen een transgender persoon kennen, en dat is goed nieuws inzake de gelijke behandeling van transgender personen.

Zeker in een tijd waarin er sinds enkele jaren (gestart onder voormalig president Trump) een enorme golf van door Republikeinen gesteunde anti transgender wetten worden ingevoerd in verschillende staten, gericht op gezondheidszorg voor jonge transgenders, de ouders en artsen die transkinderen ondersteunen, en het ontzeggen van de toegang van transstudenten tot sporten.

Op dit moment zijn er 253 anti lgbt+ wetten geïntroduceerd in verschillende staten. 124 daarvan zijn expliciet anti transgender wetten, waarbij 66 zich focussen op sport, 33 op gezondheidszorg en 14 op toegang tot kleedkamers en openbare toiletten.

Uit onderzoek van het onpartijdige Pew Research Center, blijkt dat het aantal Amerikanen die persoonlijk een transgender kennen of iemand die genderneutrale voornaamwoorden gebruikt is gestegen. Vandaag de dag kent 42 procent van de Amerikanen iemand die transgender is, tegenover 35 procent in 2017.

Evenzo zegt 26 procent van de Amerikanen dat ze iemand kennen die niet-binaire geslachtsvoornaamwoorden gebruikt, vergeleken met de 18 procent in 2018 die zei dat ze wisten dat iemand voornaamwoorden gebruikt zoals 'zij' in tegenstelling tot 'hij' of 'zij'.

Tegelijkertijd is het comfortniveau met het gebruik van genderneutrale voornaamwoorden, evenals hun mening over de vraag of iemands geslacht kan verschillen van het geslacht dat ze bij de geboorte hebben gekregen ongeveer hetzelfde gebleven. De helft van de Amerikanen zegt dat ze het erg of enigszins comfortabel zouden vinden om een genderneutraal voornaamwoord te gebruiken om naar iemand te verwijzen als daarom wordt gevraagd, vergeleken met 48 procent die zegt dat ze zich niet op hun gemak zouden voelen. De cijfers zijn volgens Pew Research in principe ongewijzigd sinds 2018.

Het onderzoek vond wel grote verschillen per leeftijd in het kennen van een transgender of iemand die genderneutrale voornaamwoorden gebruikt. Van Amerikanen onder de 30 zegt ongeveer 53 procent dat ze een transgender kennen, tegenover 44 procent in 2017. In dezelfde leeftijdsgroep kent 46 procent van de jongere Amerikaanse volwassenen iemand die genderneutrale voornaamwoorden gebruikt, vergeleken met 32 procent in 2018.

Tot slot: het aantal mensen die persoonlijk een transgender persoon kennen is erg belangrijk. Het zijn belangrijke Ally's (bondgenoten / supporters gelijke rechten). Zeker in een tijd dat de VS nog steeds te maken heeft met een door voormalig president Trump aangewakkerde anti transgender campagne, er vandaag de dag nog steeds erg veel Republikeinse wetgevers in verschillende staten anti transgender wetten invoeren of proberen in te voeren. Het mag niemand verbazen dat het invoeren van een anti transgender wet aanzet tot meer (dodelijk) geweld.

Lees ook
Zeven maand 2021, en al 31 moorden op transgenders in de VS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2021


.

Dit bericht is gepost op 29 July, 2021 en 463 keer gelezen.