Vlaams Belang niet tegen anti LGBT+ stickers in straatbeeld.Opnieuw toont Vlaams Belang dat ze niet zijn wat ze zeggen te zijn. Men claimt vanuit de partij pro holebi & transgender te zijn, in werkelijkheid tonen steeds meer Vlaams Belang politici hun ware gelaat en laten ze zien dat ze helemaal niet pro zijn.

Het is de derde keer op rij op enkele dagen tijd dat het Vlaams Belang door anti LGBT+ uitspraken in het nieuws komt. Eerst was er de aanval tegen homo en transgender deelnemers aan het Tv-programma K2 zoekt K3. Daarna onstond er opschudding in het Vlaams Parlement na een hevige discussie tussen Vlaams Belang en alle andere partijen over de zaak Eddy Demarez. En vandaag is er de politiek in de stad Antwerpen:

Op de Antwerpse gemeenteraad kwam het maandag tot een hevige aanvaring tussen Sam Van Rooy (Vlaams Belang) en de andere politieke fracties. Reden de eerder in Antwerpen opgedoken anti holebi & transgender stickers.

Kevin Vereecken, raadslid voor N-VA en zelf openlijk homo, vroeg zijn collega’s expliciet hun steun uit te spreken voor de LGBTQ+ gemeenschap naar aanleiding van de anti holebi & transgender stickers die onlangs in het Antwerpse straatbeeld verschenen. Enkel Vlaams Belang gaf geen gehoor aan die oproep, en koos voor het vergelijken van appelen met peren en opschudding.

Holebi's & transgenders zijn normaal
Vereecken zei “Het voelt als een vuistslag in mijn maag om die stickers in mijn eigen straat te zien opduiken met de boodschap dat je niet normaal bent. Ik sta sterk in mijn schoenen en kan dat van mij afschudden, maar er zijn zoveel mensen, jongeren ook die worstelen met hun identiteit en seksuele geaardheid. Ik meng mij niet in de discussie rond vrije meningsuiting of de vraag of het een inbreuk is tegen de antidiscriminatiewet, dat is werk voor juristen, maar holebi’s, mensen uit de LGBTQ+-gemeenschap zijn normaal. En die boodschap moeten we ook blijven herhalen.”

Oproep
Na zijn betoog deed Vereecken een oproep aan de verschillende Antwerpse politieke fracties om expliciet hun steun uit te spreken voor de LGBTQ+-gemeenschap. Hij richtte zich ook specifiek tot het Vlaams Belang: “Jullie hebben vaak de mond vol van holebirechten. Als jullie menen wat jullie zeggen, zeg je nu dat die stickers pure onzin zijn en dat mensen van de holebi & transgender gemeenschap normaal zijn.”

Vlaams Belang komt niet op voor LGBTQ+
Alle politieke fracties gaven gehoor aan de oproep van Vereecken. “Een vanzelfsprekendheid”, was te horen bij zowel N-VA, PVDA, Groen, Open Vld en Vooruit. Maar, Vlaams Belang gaf geen gehoor aan de oproep en koos liever voor oproer. Sam Van Rooy (VB) zei "Ik stel vast dat men in deze stad en in dit land maar beter iemand kan verkrachten of jihadaanslagen kan plegen dan stickers op te hangen, want dan pas komen er huiszoekingen en arrestaties."

Van Rooy noemde de uitspraken van Vereecken hypocriet. “U neemt hier het hoge woord over homohaat, terwijl uit de cijfers blijkt dat 60% van de moslims geen homoseksuelen als vriend wil. Er zijn in deze stad moskeeën die antihomo zijn, waar burgemeester De Wever zoete broodjes mee bakt. Er is een totale discrepantie tussen homohaat en het detecteren van de echte dreiging van de homohaat die wordt geïmporteerd uit Afrika en het Midden-Oosten, ook nu door de Afghaanse vluchtelingen die homohaat met de paplepel binnenkrijgen.”

Steun voor LGBT+ vanuit Moslim gemeenschap
Het zette meteen de toon, met een stevige aanvaring met Hicham El Mzairh, fractieleider van Vooruit, tot gevolg. El Mzairh, zelf moslim reageerde gechoqueerd. “Ik sta te bibberen van deze uitspraken”, zei hij. “Laat het eens en voor altijd duidelijk zijn voor u, Vlaams Belangers, en dit komt van een moslim: De LGBTQ-gemeenschap zijn onze bondgenoten tegen de discriminatie omdat u en uw partij die gemeenschap beschouwt als abnormaal.
Je moet ons geen zand in de ogen strooien, we weten waarvoor u staat. U legt een link tussen homohaat en de moslimgemeenschap, maar het is uw partij die het probleem is. Ik ben het beu dat u systematisch één gemeenschap viseert, alsof het probleem rond aanvaarden van LGBTQ+ niet bij andere groepen en gemeenschappen leeft? Het is aan ons om problematiek weg te werken, maar u steekt constant de stokken in de wielen door die mensen als abnormaal te beschouwen.”

Burgemeester Bart De Wever moest herhaaldelijk Van Rooy tot de orde roepen die El Mzairh onderbrak. De Wever nam ook zelf het woord. “U zet verkrachting en terreurdagen op dezelfde hoogte als de stickers. Ik hoop dat u beseft hoe stuitend en schandelijk die uitspraak is, ook voor ons politiekorps”, reageerde De Wever aan Van Rooy.
“Raadslid Vereecken vroeg enkel om alle vormen van seksuele en genderindititeit te erkennen, te steunen. U doet dat niet door één geloofsgemeenschap te viseren. U heeft het recht op uw eigen opinie en meningen moet geuit kunnen worden. Als het over deze stickers gaat, gaat het om een stuitende opinie, een belediging. Dat kan je de betrokkene kwalijk nemen, maar het is zijn recht dat te uiten. Het is niet zijn recht om illegaal, ongeadresseerd aanklevingen te doen en dus is het normaal dat de politie die opneemt en verder onderzoekt.”

Kevin Vereecken zelf nam ook opnieuw het woord. “U (Van Rooy,) komt enkel op voor de LGBTQ-rechten als dat in uw islamofoob discours past”, reageerde Vereecken. “U bent de enige fractie die zegt dat de stickers wel meevallen. Ik wil de andere collega’s wel bedanken voor hun steun. U heeft geen idee hoe belangrijk dat is voor jongeren die worstelen met hun identiteit. Wij zijn normaal, live with it.” Ook de reactie van Vereecken werd onderbroken door Van Rooy, waarop De Wever opnieuw ingreep. “Meneer Van Rooy; gedraag u of ga op café of zo”, sloot De Wever het debat af.

LEES OOK
Botsing tussen Vlaams Belang en andere partijen over lesbiennes.
Vlaams Belanger valt Transgender uit K2 zoekt K3 aan + 3 video's

Bron: gva.be & holebi info - September 2021


.

Dit bericht is gepost op 21 September, 2021 en 633 keer gelezen.