Minderjarige verdachte van moord op homo opgepakt - UPDATE
Gisteren kon je bij holebi info lezen dat één van de verdachten van de moord op David Polfliet ontsnapt was uit de jeugdinstelling in Wingene. Vandaag blijkt dat de 16-jarige terug is, dat werd bevestigd door zijn advocaat aan de redactie van de krant Het Laatste Nieuws.

Familie en vrienden stonden in telefonisch contact met de jongen na zijn ontsnapping. In overleg met politie en parket was afgesproken dat hij zichzelf vandaag voor 9 uur zou aangeven. Hij kreeg daartoe echter niet de kans want vannacht al werd hij opgepakt. Dat gebeurde aan de kust.

Waar hij zich de hele tijd bevond is niet bekend. De jongeman ontsnapte zaterdag uit de instelling waar hij ondertussen al zes maand verblijft. Hij ontsnapte via het dak in gezelschap van een andere minderjarige. Hoewel de jeugdinstelling in Wingene een gesloten afdeling is gebeurt het wel vaker dat jongeren die er geplaatst zijn ontsnappen, meestal gebeurd dit nadat ze één dag of een weekend de instellling mochten verlaten waarna ze niet meer terug keren.

Update
De jongeman werd dinsdag opgepakt in een hotel in Blankenberge. De hotelmedewerkers wisten niet dat ze een kamer verhuurden aan een moordverdachte. De tiener liet zich inchecken door een meerderjarige kompaan. Op geen enkel moment gaven ze de indruk op de vlucht te zijn, wat ook blijkt uit het feit dat hij en zijn compaan meermaals op straat een cigaret stonden te roken, en dat er doorheen de dag nog meerdere personen op de kamer aanwezig zijn geweest. De jongeman probeerde zich voor zijn arrestatie nog te verstoppen in de kast. Hij werd zonder problemen opgepakt, ook zijn compaan die eveneens uit de instelling ontsnapte werd opgepakt.
Eerdere feiten
De minderjarige was niet aan zijn proefstuk toe. Twee weken voor de moord werd hij samen met anderen voor de jeugdrechter gebracht nadat hij samen met anderen enkele homo mannen had beroofd, ze kozen homo's omdat die volgens hen makkelijke slachtoffers zijn die uit schaamte geen aangifte zouden doen. Toen hij ook nog eens twee mensen met een mes bedreigde en via foto's werd herkend kwam hij voor de jeugdrechter wat blijkbaar geen indruk maakte en blijkbaar ook geen straf had opgeleverd!! want twee weken later was hij betrokken bij de moord op David.

lees ook
Minderjarige verdachte van moord op homo uit beveren ontsnapt.

Bron: hln.be September 2021
.

Dit bericht is gepost op 22 September, 2021 en 528 keer gelezen.