Weer nieuwe Vlaamse plaatsen met regenboogzebrapad + lijstje.Het blijft regenboogzebrapaden 'regenen' in Vlaanderen. In meer dan 25 gemeenten en steden werd er dit jaar een regenboogzebrapad aangelegd, of de plannen daartoe aangekondigd waarbij men streeft naar een realisatie voor 17 mei (Internationale Dag tegen holebi- en transfobie).

Oost Vlaanderen
In de Oost Vlaamse gemeente Wetteren gaat men nog voor 17 mei een regenboogzebrapad aanleggen. Als locatie koos men voor het Stationsplein, omdat het een belangrijke invalsweg naar het centrum van de gemeente is. "Een regenboogzebrapad roept op tot verdraagzaamheid en het aanvaarden van alle personen, ongeacht hun geaardheid en genderidentiteit. In samenspraak met de jeugddienst wordt ook bekeken om dergelijke regenboogpaden aan te leggen aan alle scholen. Dat zal afhangen van de haalbaarheid en de ondergrond van de weg, " klinkt het vanuit het gemeentebestuur.

Vlaams Brabant
In de gemeente Kapelle-op-den-Bos ligt er sinds kort in de Verbindingsweg een regenboogzebrapad. Daarmee wil de gemeente, net als anderen, aantonen dat iedereen welkom is in de gemeente en dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. "We merken dat steeds meer jongeren met hun geaardheid of identiteit worstelen, dit regenboogzebrapad kan hen hierbij helpen. De locatie is bewust gekozen omdat er veel schoolgaande jeugd voorbij fietst," aldus het gemeentebestuur.

West Vlaanderen
In Brugge liggen al langere tijd regenboogzebrapaden, maar oppositiepartij Groen wil verder gaan en ijvert voor een regenboogzitbank in het Minnewaterpark. Een symbolische plek, vinden ze bij Groen, want het park wordt ook het ‘Lake of Love’ genoemd. Het Minnewaterpark wordt volgend jaar heraangelegd en dat vindt Groen een goede gelegenheid om ook kleurrijke banken te plaatsen.

Regenboogzitbank
Wanneer de plannen van Brugge doorgaan wordt het de derde Vlaamse plaats met een regenboogzitbank. De eerste kwam er in 2018 in de Kruidtuin van Mechelen. De tweede in 2020 in Ruislede met als locatie het park vlak naast de kerk van de gemeente.

Lijstje Belgische plaatsen met Regenboogzebrapad of waar er een op komst is:
(Een regenboogzebrapad is wettelijk geldig op voorwaarde dat de witte vlakken worden behouden).

Provincie Antwerpen:
Aartselaar, Beerse, Berlaar, Boom, Geel, Hoogstraten, Kalmthout, Lier, Mechelen, Niel, Rijkevorsel, Schelle, Stad Antwerpen, Turnhout en Westerlo.
Provincie Limburg:
Dilsen-Stokkem, Genk en Hasselt.
Provincie Oost-Vlaanderen:
Deinze, Denderleeuw, Eeklo, Gavere, Gent, Nazareth, Oosterzele, Sint-Niklaas, Wetteren, Zele, Zottegem en Zulte.
Provincie Vlaams Brabant:
Affligem, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Leuven, Scherpenheuvel-Zichem Sint-Pieters-Leeuw en Tienen.
Provincie West-Vlaanderen:
Beernem, Brugge, De Haan, Koksijde, Kuurne, Lendelede, Oudenburg, Staden, Tielt en Torhout.
Brussel:
Sint-Gillis en zes regenboogzebrapaden rond de Sint Jacobswijk.

Lees ook
Weer nieuwe plaatsen met Regenboogzebrapad en 1 zeer uniek
Oost- & West Vlaamse gemeente m regenboogzebrapad
15 nieuwe regenboogzebrapaden in Vlaanderen
10e Regenboogzebrapad in provincie Oost-Vlaanderen
Vijfde & Zesde regenboogzebrapad in Vlaams Brabant
12e plaats in provincie Antwerpen met regenboogzebrapad
Oost-Vlaamse gemeente legde zeven regenboogzebrapaden aan
Oost Vlaamse gemeente gaat 4 extra regenboogzebrapaden aanleggen

Bron: holebi info & hln.be - April 2021


.

Dit bericht is gepost op 26 April, 2021 en 731 keer gelezen.