Nederlands koppel samen naar Olympische Spelen.Het Nederlandse koppel Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, zullen zij aan zij strijden in een teamdressuurevenement op de komende Olympische Spelen in Tokio (23/7 - 8/8). Gal en Minderhoud vertegenwoordigen Nederland in de paardensport dressuur, een zeer gestileerde vorm van rijden die oorspronkelijk door de cavalerie in de 17e eeuw werd ontwikkeld.

De twee veteranen zijn bekende gezichten op de Olympische Spelen, nadat ze samen hebben deelgenomen aan de 2016-spellen in Rio de Janeiro, waar ze de vierde plaats wonnen in het teamdressuurevenement, en aan de Wereldkampioenschappen van 2014, waar ze het brons pakten. Individueel hebben de twee mannen elk een olympische medaille: zilver voor Minderhoud in 2008 en brons voor Gal in 2012, waarmee ze toen (ook) in het holebi info nieuws kwamen.

"Concurrentie is een manier van leven en het is zo leuk als je met iemand bent die dat precies begrijpt en weet wat je doet, en al je tijd aan paarden besteedt", zei Minderhoud volgens OutSports. Gal en Minderhoud zijn al meer dan tien jaar samen en zijn al lang open over hun relatie. "We hebben nu maar één hotelkamer nodig", grapte Gal in een interview in 2008 over hoe ze samen naar evenementen reisden.

Hun sport, die vaardigheid combineert met artistieke flair, staat bekend als bijzonder holebi & transgender vriendelijk. Veel van 's werelds beste ruiters, waaronder Robert Dover, Blyth Tait en Carl Hester, zijn openlijk homo.

In 2016 deed er een record aantal van 48 openlijke holebi's mee aan de Olympische Spelen in Rio. In 2012 waren dat er 23 en in 2008 slechts 10. Het aantal van dit jaar is nog niet bekend, wel dat er dit jaar voor het eerst een transgender persoon deelneemt aan de spelen.

Lees ook
Voor het eerst transgender atleet op Olympische Spelen

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2021
.

Dit bericht is gepost op 12 July, 2021 en 686 keer gelezen.