Ook 2e regenboogzebrapad & nabij school in Antwerpse gemeente.Dit jaar zijn er tientallen steden en gemeenten die een regenboogzebrapad aanlegde. Daarnaast zijn er ook steeds meer die kiezen voor meerdere regenboogzebrapaden. Eerder kon je deze week bij holebi info dat de stad Halle een tweede regenboogzebrapad heeft aangelegd nabij en op vraag van het Atheneum.

Vandaag komt het nieuws dat men in de Antwerpse gemeente Zoersel zopas (ook) een tweede regenboogzebrapad heeft aangelegd. Het eerste regenboogzebrapad van Zoersel kwam er in juni van dit jaar en bevind zich ter hoogte van het kapelletje aan de rotonde waar de Achterstraat, Zoerselsteenweg en Medelaar samenkomen. Het tweede zopas aangelegde regenboogzebrapad van de gemeente Zoersel ligt in de Kerkstraat als oversteek naar de gemeentelijke basisschool de Kiekeboes.

Steeds meer gemeenten en steden (zoals je o.a vorig jaar bij holebi info kon lezen) laten een regenboogzebrapad aanleggen als oversteekplaats aan een school, meestal op vraag van de school zelf, met als doel aandacht te vragen voor holebi's en trans+ personen.

In welke Belgische steden en gemeenten ligt er een regenboogzebrapad Klik hier, (via de holebi info gids, ook te bereiken via de website van holebi info (menu) bovenaan.

Bron: gva.be - 27 Augustus 2021


.

Dit bericht is gepost op 27 August, 2021 en 363 keer gelezen.