Modejournalist en man van modeontwerper overleden.
Richard Buckley (foto links), modejournalist en 35 jaar lang de man van modeontwerper Tom Ford (60), is op 72-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Los Angeles. Buckley begon zijn carrière in 1979 voor New York Magazine als redacteur, ging daarna werken voor Vanity Fair en was later hoofdredacteur voor Vogue Hommes International.

Een vertegenwoordiger van Tom Ford bevestigde dat zijn man Richard Buckley zondag thuis is overleden aan "natuurlijke oorzaken na een langdurige ziekte". "Het is met grote droefheid dat Tom Ford het overlijden aankondigt van zijn geliefde echtgenoot van 35 jaar, Richard Buckley”, staat in een verklaring te lezen. “Richard is vredig overleden in hun huis in Los Angeles met Tom en hun zoon Jack aan zijn zijde.”

Buckley begon zijn carrière als modejournalist bij New York Magazine in 1979 voordat hij ging schrijven voor Women's Wear Daily, Vanity Fair, Mirabella en Vogue Hommes International. Hij werd ook de Europese redacteur van het tijdschrift Mirabella, bijdragende redacteur bij de Italiaanse Vogue en later de hoofdredacteur van Vogue Hommes International.

Buckley ontmoette de liefde van zijn leven, de veelgeprezen ontwerper en filmmaker Tom Ford, tijdens een modeshow in 1986. Zelfs na drie decennia zei Ford, 60, dat hij zich "levendig" het moment kon herinneren dat hij Buckley voor het eerst in een lift zag en meteen wist dat hij de rest van zijn leven met hem zou doorbrengen. “Toen die lift op de begane grond landde, dacht ik: ‘Jij bent het.’ Dat is het. Klik. Verkocht", zei hij in een optreden in 2016 in The Jess Cagle Interview. “Het was letterlijk liefde op het eerste gezicht.” Het paar woonde binnen een maand samen en zou de volgende 35 jaar aan elkaars zijde doorbrengen en huizen delen in Londen, New York en Santa Fe. Hun zoon, Alexander John Buckley Ford, werd in 2012 via een draagmoeder geboren en het koppel trouwde twee jaar later in 2014, kort nadat het homohuwelijk in de VS was gelegaliseerd.

Buckley wordt door velen in de modewereld gemist, waaronder de ontwerpster Rachel Zoe die als een van de eersten hulde bracht. "We hebben zo'n mooie en speciale ziel verloren, een heer van de grootste soort, Richard Buckley", deelde ze op Facebook. "Om hem te kennen was een eer, om een diepgaand, zinvol gesprek met Richard te hebben gehad, was een geschenk dat ik voor altijd zal koesteren. “Hij was briljant, geestig en onbeschaamd eerlijk, maar het meest buitengewone was zijn ware liefde en toewijding aan Tom en zijn zoon Jack. Ik zal je heel erg missen Richard. Moge je rusten in vrede en met de engelen vriend.”

Lees ook
Andere helft van wereldberoemd duo overleden (2021)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2021.

Dit bericht is gepost op 23 September, 2021 en 467 keer gelezen.