Sommige homo mannen gedragen zich anders.
Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat sommige homo mannen hun gedrag en kleding aanpassen, onder andere om negatieve reacties te vermijden op de werkvloer. Het onderzoek werd gedaan door de universiteit van Cincinnati.

Ondanks het feit dat er geen duidelijke regels zijn om mannelijkheid te omschrijven, blijken toch heel wat mannen die op mannen vallen op de werkvloer angst te hebben dat ze er niet mannelijk genoeg uit zien. Deze homo mannen willen niet dat hun collega's of leidinggevenden aan de hand van hun uiterlijk of kledingstijl oordelen dat ze homo zijn.

Dit blijkt vooral wanneer een homo werknemer sterk het gevoel heeft, of zeker weet dat collega's of leidinggevenden een negatief oordeel hebben over homo's. Uiteindelijk resulteert dit alles in een zich zo mannelijk mogelijk kleden en gedragen met als doel de seksuele geaardheid verborgen te houden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat best veel homo's aangeven dat ze zich op het werk veel mannelijker gedragen en kleden dan in hun vrije tijd. Bij homo mannen die werkzaam zijn in een bedrijf dat gelijke holebi rechten voor werknemers hoog in het vaandel draagt, komt dit niet voor.

Wat betreft de mannen die absoluut willen vermijden dat ze zichzelf blootgeven als homo door kleding of houding, blijkt dat velen daar erg ver in gaan, zelfs bij diegene die er van zichzelf al vrij mannelijk zijn. Daarbij wordt onder andere ook het taalgebruik aangepast en vermijdt men het dragen van lichte en fel gekleurde kleding. Ook let men extreem op de houding van de handen en probeert men zo mannelijk mogelijk over te komen. Sommigen laten zelfs een baard en/of snor groeien om er meer mannelijk uit te zien.

Reden van dit alles is eenvoudig en simpel. Sommige homo mannen willen niet dat hun seksuele geaardheid hun werk relatie met collega's beïnvloed, en willen dat collega's en leidinggevenden hen behandelen net als iedereen, voornamelijk uit angst om discriminatie en uitsluiting. Eerdere onderzoeken toonden al aan dat een ruime meerderheid van de homo mannen op het werk niet uit de kast is.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - November 2021 - Méér nieuws klik home.

Dit bericht is gepost op 15 November, 2021 en 274 keer gelezen.