Ook bekende Vlaamse holebi's hebben last van homofobie, getuigenis van Angelino + video.

Ook bekende Vlaamse holebi's zijn soms het slachtoffer van homofobe scheldpartijen of erger. In maart van dit jaar kon je bij holebi.info al de getuigenis lezen van enkele bekende Vlaamse holebi's. Vandaag het verhaal van zanger Angelino waarover je eerder bij ons kon lezen dat hij samen met actrice Jacky Lafon een singel tegen homofobie uitbracht. In weekblad Tv Familie vertelt zanger Angelino over zijn eigen ervaringen met homofobie.

"Ik zing in 'Liefde is mooi' dat het gevaar om elke hoek loert en zo is het écht", aldus Angelino. "Elke dag word ik op straat beledigd, nageroepen en bespot. Ze roepen 'vuile homo', 'janet' en nog ergere dingen. Ik heb ook al duwen en stampen gekregen, maar ben gelukkig nooit echt in elkaar geramd. Maar zijn die beledigingen nog niet erg genoeg? Al in mijn schooltijd werd ik gepest."

Angelino vertelt dat hij op school na pesterijen nergens terecht kon. Integendeel hij moest bij de directie komen omdat hij zijn vriendje een knuffel gaf aan de schoolpoort. "Dat mocht niet! ik heb me van dat verbod niets aangetrokken want heterokoppels mochten wél blijven zoenen."

Dagelijks beledigingen krijgen lijkt alles behalve leuk. Toch gaat Angelino daar op een volwassen manier mee om. "Beledigingen kwetsen me niet meer. Ik pas mijn gedrag en uiterlijk er niet voor aan. Ik weet dat ik vrouwelijke kantjes heb, maar ik ben niet superverwijfd. Ik profileer me bewust als holebi artiest. Dat is nodig, want de agressie wordt erger. Er zijn nu al twee doden bij gaybashing gevallen! Met Jacky Lafon en het lied 'Liefde is mooi', hoop ik bij te dragen tot meer verdraagzaamheid."

Verder zegt Angelino dat liefde mooi is of dat nu tussen twee mannen, twee vrouwen of tussen een man of een vrouw is. "Maar ik vind het net als Jacky niet kunnen dat mannen elkaar in het openbaar aflikken. Hetero's trouwens ook niet. Een kusje stelen of hand in hand lopen dat wel. En wat gay parades betreft: die kunnen mooi zijn en holebi's aan de buitenwereld tonen. Maar net als Jacky ben ik er ook tegen dat er altijd een paar zijn die hun blote piemel laten zien of hun broek laten zaken om te choqueren. Dat dient de holebi-zaak niet."

Hieronder kan je de eerste singel 'Ik ben anders' van Angelino samen met twee leuke boy dansers bekijken en beluisteren: (Ps: wie meer wil weten over Angelino kan zijn Facebook pagina bezoeken: https://www.facebook.com/angelino.vandenbaeten)


EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BELG HOLEBI ARTIEST BRENGT SAMEN MET JACKY LAFON SONG TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
WEERWOORD VAN/VOOR HOLEBI VRIENDELIJKE JACKY LAFON & ANGELINO N.A.V LEUGENS IN PERS
BEKENDE VLAAMSE HOLEBI'S OVER HOLEBI GEWELD EN EIGEN ERVARINGEN

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
MOET HOLEBI HAAT VAN ASSISEN NAAR CORRECTIONALE RECHTBANK IN BELGIE?
OPNIEUW HOMOFOBIE IN BELGIE - 2 HOMO'S IN ELKAAR GESLAGEN NABIJ ANDERLECHT
HOMO AUTEUR VAN HAIRSPRAY EN CRY BABY OVERLEDEN
GSM MAAKT HOLEBI HAAT ZICHTBAAR IN BELGIE
ARGENTIJNS HOMO KOPPEL SAMEN LEGAAL PAPA
JONG BELG LINKS START CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
OBAMA MAAKT HOMOFOBISCH BETOGEN OP BEGRAFENISSEN DEELS VERBODEN
BELG CHRISTELIJK NETWERK EN LUIKSE BISSCHOP REAGEREN OP HOMOFOBIE IN ONS LANDJE
HOMO'S GAAN MEER OP VAKANTIE + TOP VIJF BESTEMMINGEN
GENTSE HOLEBI'S HOUDEN DEUR DICHT EN GEVEN TIPS TEGEN HOMOFOBIE
DUO SOEP VOORAF KOMT MET TWEEDE HOMO SONG + VIDEO
BELG GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN - ROOD KOMT MET HOLEBI, TRAVESTIET EN TRANSGENDERS
ONZE OGEN VERTELLEN OF WE HOLEBI OF HETERO ZIJN
ITALIAANSE HOLEBI'S EN HETERO'S HOUDEN FACEBOOK ACTIE + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: Tv Familie

Dit bericht is gepost op 08 August, 2012 en 4281 keer gelezen.Reageer op dit bericht: