Meisje van 13 start petitie met video omdat broertje niet mag koken + filmpje.Een Amerikaans meisje van 13 wil dat de speelgoedmakers van Hasbro eens beter nadenken over hun commercials, en in het bijzonder over de reclame rond de Easy Bake Oven (speelgoed oventje).

Pope Mckenna, 13, heeft een broertje dat graag wil koken, dus wil hij van de kerstman graag de Easy Bake Oven, maar hij voelt zich daar niet zo goed bij omdat hij in de reclame rond het oventje alleen maar meisjes ziet, en de jongen is bang dat andere kinderen hem zullen uitlachen.

Grote zus Pope zegt: "Ik dacht dat als in een maatschappij we al lang verder stonden, maar we blijven maar door gaan met stereotiepe beeldvorming en stellen dat mannen niet kunnen koken en alleen maar werken." Pope zegt dat ze wil dat haar broertje weet dat het niet verkeerd is om kok te willen zijn, ook al zorgen de kleuren van het oventje er misschien voor dat het zgn alleen voor meisjes bestemd is. Ondertussen heeft ze een petitie opgericht die al door 26.000 mensen werd ondertekend om de speelgoedmakers te vragen om het oventje op de markt te brengen in niet gender specifieke kleuren en om ook jongens toe te voegen in de reclame.

Eigenlijk toch wel een gek verhaal wanneer je bedenkt dat er algemeen toch vaak wordt gesteld dat de beste koks mannen zijn. Maar vrouwen aan de haard is blijkbaar iets waar sommigen in de VS graag terug naar toe willen gaan. Bekijk hieronder de video van Pope en haar broertje:


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
SPEELGOED FOLDER MET NIET GENDER GEBONDEN SPEELGOED UIT
NOORSE PRINSES IN HET GEHEIM NAAR INDIA VOOR BABY TWEELING VAN HOMO MEDEWERKER
UNIEK HIP HOP HIV SONG + VIDEO
HETERO JONGENS MOETEN ALS STRAF ELKAARS HAND VAST HOUDEN OP SCHOOL + VIDEO
PRINSEN WILLIAM EN HARRY AMBASSADEURS AIDS FONDS IN NAVOLING VAN MOEDER
BRITSE HOMO BAR BREEKT WERELD RECORD AANTAL HIV GETESTE HOMO'S
HOMO'S DAGEN HETERO'S UIT IN FILMPJE
HETERO MANNEN REAGEREN OP HOMO'S DIE HEN UITDAAGDEN IN VIDEO + FILMPJE
LESBIENNES DAGEN HETERO VROUWEN UIT IN FILMPJE
PRINS HARRY HALF NAAKT IN LONDENSE HOMO BAR
BEROEMDE POPPETJES VAN LEGO - OOK VAN HOLEBI'S OP DE MARKT
MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 December, 2012 en 2606 keer gelezen.Reageer op dit bericht: