Nieuwe holebi film in Belgische bioscoop zalen + trailer.Sinds gisteren (5 december) is de Franse reportage ‘Les Invisibles’ te zien in België. De documentaire geregisseerd door Sébastien Lifshitz vertelt het verhaal van holebi's die rond het Interbellum (tussen Wereldoorlog I en II) zijn geboren. Eerst wordt de film slechts vertoond in Cinema Vendôme in Brussel. De film zal drie keer per dag worden vertoond. Uurroosters op de cinema’s site. Later verschijnt de film ook in andere cinemazalen.

Synopsis Les Invisibles:
Mannen en vrouwen, geboren in het Interbellum. Voorts hebben zij niets gemeen, buiten dat ze holebi zijn en dat ze beslist hebben hun eigen leven te leven in een tijd waar voor hen geen plaats was in de maatschappij. Ze hebben liefgehad, gevochten, verlangd, de liefde bedreven. Vandaag vertellen zij over dit rusteloze leven, steeds gekneld tussen de wens gewoon mens tussen de mensen te kunnen blijven. Niets kon hen afschrikken in de strijd voor vrijheid om te kunnen openbloeien.

Een portret van mensen die genoten hebben van het leven:
In de documentaire Les invisibles portretteert de Franse regisseur Sébastien Lifshitz elf holebi's, waaronder drie koppels, die geboren zijn tijdens het interbellum: zeventigers en tachtigers voor wie de ontdekking en aanvaarding van hun seksuele geaardheid soms een moeizaam proces was. Lifshitz heeft zorgvuldig uiteenlopende getuigen gekozen, zoals de strijdlustige lesbienne Monique, of de stokoude Bernard en Jacques die nog maar enkele jaren een koppel vormen. Of de in 1927 geboren Thérèse die pas na haar huwelijk ontdekte dat haar hart opvlamde voor vrouwen en in de jaren 70 in haar flat een (illegale) abortus-praktijk uitbouwde. En de onvergetelijke Pierrot, een geitenhoeder uit een onooglijk Zuid-Frans dorpje én een eeuwige vrijgezel die vrijuit vertelt over zijn avontuurtjes met mannen en vrouwen. Bekijk hieronder de trailer:


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NEDERLANDS HOLEBI ACTEUR EN ZANGER PLOTS OVERLEDEN
NIEUWE LESBISCHE FILM IN BELGISCHE FILMZALEN + TRAILER
DE BESTE HOLEBI FILMS VAN HET VLAAMS HOLEBI FILMFESTIVAL 2012 ZIJN...
STEM MEE VOOR DE HOLEBI ICOON VAN 2012
ZANGERES KATY PERRY KRIJGT HOLEBI AWARD + 2 VIDEO'S
GERARD JOLING IN DOODSANGST DOOR HANS KLOK + VIDEO
UNIEK HIP HOP HIV SONG + VIDEO
NA JAREN TERUG EEN MISTER GAY VLAANDEREN VERKIEZING - DOE MEE
LIJST MEEST MEMORABELE TRANSGENDER FILMS
TOP 50 MEEST FAVORIETE HOMO FILMS
TOP 50 MEEST FAVORIETE LESBISCHE FILMS
HOMO'S DAGEN HETERO'S UIT IN FILMPJE
HETERO MANNEN REAGEREN OP HOMO'S DIE HEN UITDAAGDEN IN VIDEO + FILMPJE
LESBIENNES DAGEN HETERO VROUWEN UIT IN FILMPJE

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bronnen: demorgen.be, cinebel.be

Dit bericht is gepost op 06 December, 2012 en 3985 keer gelezen.Reageer op dit bericht: