Hetero leerkracht ontslagen na vertoning waargebeurde holebi film.In Mexico is een heteroseksuele lerares op staande voet ontslagen omdat ze de holebi film Milk toonde aan haar middelbare school studenten. De lerares toonde een deel van de film als onderdeel van haar lessen seksuele opvoeding en mensenrechten.

Cecilia HernŠndez toonde een deel van de film Milk, het waargebeurde verhaal van Harvey Milk. Hij de eerste openlijke homo stadsbestuurder in de Verenigde Staten. In 1977 werd hij gekozen als lid van de "San Francisco Board of Supervisors", de gemeenteraad van San Francisco. Later werd Milk in het stadhuis van San Francisco, samen met burgemeester George Moscone, doodgeschoten door het afgetreden gemeenteraadslid Dan White, een man met homofobe opvattingen. De directe aanleiding was een politiek geschil over het herbenoemen van White.

HernŠndez zei dat haar studenten de film uit een hele reeks zelf gekozen hadden, vooral omdat het om een waargebeurd verhaal gaat. En tijdens het eerste half uurtje van de film kwamen er geen negatieve reacties van de studenten. Maar toen kwamen er twee beveiligingsagenten binnen die de lerares mee namen naar de directie waar ze te horen kreeg dat ze op staande voet was ontslagen. De directeur zei dat ze geen respect had voor haar studenten en dat haar gedrag onvergeefbaar was, bovendien noemde hij het vertonen van de film ook respectloos tegenover hem zelf omdat ze niet had gezegd dat ze die "walgelijke" film zou gaan vertonen in de klas.

En ook al wil HernŠndez haar job niet terug toch is ze van plan een klacht in te dienen bij het national discrimination board. Toen de film Milk in 2008 uitkwam (met Sean Penn in de hoofdrol onder regie van Gus van Sant ) weigerden tal van landen hem te vertonen. Na de moord op Harvey Milk maakte het Openbaar Ministerie fouten in het onderzoek (volgens sommigen opzettelijk) waardoor dader Dan White veroordeeld werd tot een opvallend lage straf van zeven jaar gevangenisstraf wegens doodslag. Daarop braken in de stad rellen uit. Tijdens deze White Night Riots vielen veel gewonden. De politie bestormde horecagelegenheden waar veel holebi's kwamen, mishandelde de aanwezigen met stokslagen en vernielde de inrichting. De schade liep in de miljoenen. Harvey Milk is een icoon van de burgerrechtenbeweging en de holebi gelijkberechtiging in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten. Zijn verhaal is meermaals verfilmt en er bestaat ook een Harvey Milk school (New York) en een Harvey Milk award.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
MEISJE VAN 13 MAAKT VIDEO PETITIE VOOR BROERTJE DAT NIET MAG KOKEN
DE BESTE HOLEBI FILMS VAN HET VLAAMS HOLEBI FILMFESTIVAL 2012 ZIJN...
ZANGERES KATY PERRY KRIJGT HOLEBI AWARD + 2 VIDEO'S
UNIEK HIP HOP HIV SONG + VIDEO
HETERO JONGENS MOETEN ALS STRAF ELKAARS HAND VAST HOUDEN OP SCHOOL + VIDEO
SPEELGOED FOLDER MET NIET GENDER GEBONDEN SPEELGOED UIT
PRINSEN WILLIAM EN HARRY AMBASSADEURS AIDS FONDS IN NAVOLING VAN MOEDER
NIEUWE LESBISCHE FILM IN BELGISCHE FILMZALEN + TRAILER
PRINS HARRY HALF NAAKT IN LONDENSE HOMO BAR
NIEUWE HOLEBI FILM IN BELGISCHE BIOSCOOP ZALEN + TRAILER
HETERO EN HOLEBI OPGEPAST MET ANALE EN ORALE SEKS

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 December, 2012 en 2778 keer gelezen.Reageer op dit bericht: