Mogelijke reden gevonden waarom homoseksualiteit in de evolutie blijft bestaan, althans bij dieren.
Holebi zijn in de dierenwereld: holebi.info bracht er al meermaals een artikel over. Het recentste onderzoek over homoseksualiteit in de dierenwereld komt uit Duitsland.

Hoe kan het dat homoseksualiteit in de evolutie blijft bestaan? Een Duitse bioloog kwam met een nieuwe verklaring, die voor sommige diersoorten van toepassing is. Zien eten, doet eten, en dat geldt ook voor andere zaken zoals bijvoorbeeld voor seks. Met andere woorden volgens de Duitse bioloog David Bierbach is het ook in de dierenwereld vrij gewoon dat zien hoe anderen seks hebben, anderen opgewonden maakt en ook zin in seks geeft.

Bierbach stelde in de eerste plaats dat weinig dieren voor honderd procent homoseksueel zijn. Dat kon je eerder al bij holebi.info lezen, dat eigenlijk (bijna) alle dieren biseksueel zijn Bierbach ontdekte dat vrouwelijke visjes van de soort Atlantic Molly meer zin kregen om te paren wanneer ze twee mannetjes zagen paren. Dat werd onderzocht door het tonen van video beelden waaronder ook een neutrale waarin mannetjes gewoon wat rond zwommen waarop de vrouwtjes niet reageerden, maar toen ze beelden zagen van twee mannetjes die met elkaar paren gingen ze dichtbij het videoscherm in de buurt van het mannetje zwemmen, om aan te geven dat ze ook wel wilden paren.

Voor de mannetjes van deze soort kan het dus voordelig zijn om homoseksueel gedrag te vertonen: de vrouwtjes vinden het aantrekkelijk. Zo vergroot het hun kansen op heteroseksuele seks en op nakomelingen. Of dit dé verklaring is waarom homoseksualiteit in de evolutie heeft kunnen blijven bestaan, is natuurlijk nog maar de vraag. Op basis van zo’n enkel, simpel experiment met vissen kun je geen conclusies trekken over andere diersoorten. Maar het zou kunnen dat dit een rol speelt. Veel dieren zijn biseksueel, maar er zijn er ook tal van individuen die voor de volle honderd procent homoseksueel zijn, en dus geen interesse hebben in het andere geslacht, dat komt onder andere voor bij enkele vogelsoorten, schapen, giraffen, Pinguïns en natuurlijk ook bij de mens en hoe dat komt weet men ook nog niet helemaal zeker, al komt men wel steeds dichter bij de waarheid, althans wat betreft de mens.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN
HOMO PINGUINS TROTSE PAPA'S VAN KUIKENTJE
EIGENLIJK ZIJN ALLE DIEREN BISEKSUEEL + BESCHRIJVING 12 HOLEBI DIEREN

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOLEBI ZIJN NIET GENETISCH MAAR START IN DE BAARMOEDER
HETERO LEERKRACHT ONTSLAGEN NA VERTONING WAARGEBEURDE HOLEBI FILM
MEISJE VAN 13 MAAKT VIDEO PETITIE VOOR BROERTJE DAT NIET MAG KOKEN
BELG KATHOLIEK ONDERWIJS SCHRIJFT GESCHIEDENIS MET TRANS LEERKRACHT
UNIEK HIP HOP HIV SONG + VIDEO
SPEELGOED FOLDER MET NIET GENDER GEBONDEN SPEELGOED UIT
ZANGERES KATY PERRY KRIJGT HOLEBI AWARD + 2 VIDEO'S
PRINSEN WILLIAM EN HARRY AMBASSADEURS AIDS FONDS IN NAVOLING VAN MOEDER
HETERO JONGENS MOETEN ALS STRAF ELKAARS HAND VAST HOUDEN OP SCHOOL + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 December, 2012 en 3256 keer gelezen.Reageer op dit bericht: