Onderzoek - Homo's leven langer door huwelijk, lesbiennes niet.Uit een Deens onderzoek onder ruim 6,5 miljoen volwassenen tussen 1982 en 2011 blijkt dat homo's langer leven, vooral door het huwelijk, maar lesbiennes niet. Homo mannen zouden door het huwelijk langer leven dan ongehuwde of gehuwde heteroseksuelen.

Men kan dus concluderen dat ongehuwd zijn of gescheiden zijn gevaarlijker is dan gehuwd zijn als man met een andere man. Gek genoeg blijkt uit het onderzoek dat dit niet opgaat voor lesbiennes, erger nog, hier zou het omgekeerde effect van toepassing zijn, en zou het dus als lesbienne ongezonder en gevaarlijker zijn om gehuwd te zijn, want daar waar homo's langer leven die gehuwd zijn, zouden lesbiennes minder lang leven als ze gehuwd zijn. Volgens de onderzoekers heeft het verschil tussen homo's en lesbiennes en langer leven te maken met het feit dat lesbiennes in een hogere risico categorie vallen wat betreft zelfmoord en het krijgen van borstkanker.

Denemarken was het eerste land ter wereld dat legale partnerschappen invoerde voor homo's en lesbiennes in 1989, in 2012 legaliseerden ze het homohuwelijk. Het land hield de sterftecijfers goed bij sinds het legale partnerschap voor holebi's werd ingevoerd. In de eerste jaren na de invoering stierven er meer homo's dan gemiddeld, vermoedelijk o.a door de Aids-epidemie. Maar sinds eind jaren negentig leven homo's langer dan gescheiden mannen. Tot slot bleek ook dat gehuwde en gescheiden hetero koppels een hoger sterftecijfer hebben naarmate het aantal huwelijken ze afsloten, 27% meer vrouwen en 16% meer mannen.

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 13 March, 2013 en 3959 keer gelezen.Reageer op dit bericht: