Amerikaanse kerk stopt huwelijken tot holebi's mogen trouwen.Een kerk in de Verenigde Staten weigert nog langer huwelijken te voltrekken tot ze mogen overgaan tot het afsluiten van huwelijken tussen homo en lesbische koppels. Het gaat daarbij om de Green Street United Methodist Church uit Winston-Salem, in de staat Noord Carolina.

De kerkleiders weigeren nog langer huwelijken in te zegenen zolang niet alle koppels mogen trouwen in de kerk. De beslissing kwam er nadat alle 18 kerkleiders ja zeiden tegen het homohuwelijk. Daarnaast roept de plaatselijke kerk ook de andere kerken op hun voorbeeld te volgen. Volgens de kerk zijn er steeds meer holebi gelovigen die ook willen trouwen, maar momenteel is dat niet toegestaan. De kerk wil geen huwelijken meer afsluiten tot homo's en lesbiennes ook het recht krijgen om te trouwen.

In mei van vorig jaar stemde de inwoners van Noord Carolina voor een wet die het homohuwelijk en legale partnerschappen voor holebi's verbied. 60 procent van de inwoners was voorstander van dit verbod. Holebi's kunnen momenteel trouwen in de staten: Massachusetts, Connecticut, Iowa,Vermont, New Hampshire, New York, het District of Columbia, Washington, Maine en Maryland. Daarnaast zijn er 18 staten met grondwettelijke beperkingen die het huwelijk definiëren als een unie tussen een man en een vrouw; dezelfde beperking is opgenomen in wetten van 24 andere staten. In dergelijke staten is het homohuwelijk dus verboden.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
KATHOLIEK PRIESTER RIEP OP OM HOMO ALS PAUS TE KIEZEN


holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 17 March, 2013 en 2560 keer gelezen.Reageer op dit bericht: