Leden Amerikaanse scouts mogen holebi zijn, leiders nietEr is eindelijk meer duidelijkheid over het anti holebi beleid van de Amerikaanse Boy scouts. Vanaf nu mogen leden wl holebi zijn maar leiders die holebi zijn blijven niet welkom. Dit halfslachtige besluit kwam er na druk van velen die meenden dat het niet meer van deze tijd is dat men holebi's discrimineert.

Al jaren staat in het beleid van de Amerikaanse Boy scouts dat holebi's niet welkom zijn. De laatste jaren kwam regelmatig in het nieuws dat een leider of lid uit de scouts werd gezet omdat hij homo was. Hierdoor ontstonden er ook steeds meer verontwaardiging en riepen velen op om het anti holebi beleid af te schaffen, ook president Obama had opgroepen het verbod te verwerpen, ook tal van beroemdheden spraken zich uit tegen het anti holebi beleid zoals o.a Bill Gates. In eerste instantie wilde men de lokale groepen zelf laten beslissen, maar daar is men nu op terug gekomen.

De nationale raad van de Amerikaanse Boy scouts liet nu op zijn website weten dat leden die holebi zijn niet langer zullen worden uitgesloten, maar voor volwassenen, dus leiders, blijft het verbod gelden, wie holebi is komt er niet in, wanneer het uit komt vliegen ze er uit. De Amerikaanse scoutsbeweging werd 103 jaar geleden opgericht en telt momenteel 2,6 miljoen jonge scouts en n miljoen volwassen leden.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BILL GATES WIL EINDE ANTI HOLEBI BELEID BOY SCOUTS (Maart 2013)
VADER RICHT SCOUTS GROEP OP WAAR HOMO'S EN MEISJES WELKOM ZIJN (Januari 2013)
JONGEN VAN 9 STAPT OP BIJ SCOUTS VANWEGE ANTI HOLEBI BELEID (Sept 2012)
19 JARIGE UIT SCOUTS GROEP GEZET OMDAT HIJ HOMO IS (Juli 2012)
LESBISCHE MOEDER EN ZOONTJE UIT SCOUTS GEZET + VIDEO (Mei 2012)holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 April, 2013 en 2548 keer gelezen.Reageer op dit bericht: