469 meldingen inzake holebi fobie in BelgiŽ via app Bashing.
Bashing, de smartphoneapplicatie die verbaal en fysiek homofoob geweld laat melden, telt sinds de start in januari 2012: 469 gevallen in BelgiŽ. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is goed voor de helft (249). De meeste meldingen gaan over verbaal geweld.

Bashing is een initiatief van communicatiebureau FAMOUS en LGBT-actiegroep Outrage! Zij maakten Bashing om gevallen van homofobe agressie te registreren. Bij de lancering werden er vele incidenten gemeld, nadien daalde het aantal nieuwe registraties. "Het gebruik van de app hangt erg af van media-aandacht", vertelt BjŲrn Pius van Outrage! in La DerniŤre Heure. "Wanneer er nergens over gesproken wordt, daalt het aantal nieuwe meldingen. Momenteel is het rustig hoewel er de voorbije drie maanden toch 67 nieuwe meldingen binnenkwamen". Volgens Pius gaat 80% van de melding over verbaal geweld.'Vuile homo' of 'vuile pot' is snel gezegd, nietwaar? Fysiek geweld is veel zeldzamer". Bashing wordt ook gebruikt in het buitenland. Onder meer in Nederland, Luxemburg en Frankrijk worden incidenten gemeld. Maar ook onder meer vanuit de VS, Colombia, BraziliŽ, ArgentiniŽ, Zuid-Afrika, China en AustraliŽ kwamen meldingen.

Extra info:
- De iPhone-app is gratis te downloaden via de AppStore en voor andere smartphones via Android Market (zoekterm = Bashing). Agressie melden kan enkel via de applicatie. De Gaybashing-kaart en meer informatie met betrekking tot de applicatie is ook online beschikbaar via www.bashing.be.
- Meldpunt holebi en trans fobie en info hoe klacht neerleggen: www.meld-it.be

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HOLEBI VLAGGEN KLEUREN VLAAMSE ARDENNEN
12de AMERIKAANSE STAAT WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
ACTEUR NEIL PATRICK HARRIS PRESENTEERT VOOR VIERDE KEER DE TONY AWARDS
17 MEI DAG TEGEN HOLEBI EN TRANSFOBIE + BELG PROGRAMMA
MAAK KENNIS MET JOHN EN JACK 54 JAAR SAMEN EN 5 JAAR GEHUWD
HET IS WEER BIJNA TIJD VOOR DE BELGIAN PRIDE + PROGRAMMA
UNIEK HOMO HEEFT 24 KINDEREN - HET VERHAAL VAN MARKUS
BELGISCH POLITICUS JURY TIJDENS MISTER GAY VLAANDEREN VERKIEZINGEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: La DerniŤre Heure en zizo - extra: holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 May, 2013 en 3127 keer gelezen.Reageer op dit bericht: