Alleenstaande Belg homo zanger en beste vriendin delen kind.

Gregory Frateur (33) en beste vriendin Esther Renard (35) zijn geen koppel, hadden zelfs nooit seks met elkaar, maar verwachten toch samen een kind. Frateur, zanger van de Vlaamse popband Dez Mona, besloot samen met Renard om via kunstmatige inseminatie zwanger te worden en samen een kind te delen. De vrienden redeneren dat ze allebei doodgraag een kind wilden, maar daarvoor geen koppel hoefden te zijn. De naam is al gekozen en het geboortekaartje hebben ze ook al laten maken.

‘We willen alletwee doodgraag een kind. Daarvoor hoeven we toch geen stel te zijn?’, vertelde de 33-jarige Gregory Frateur, zanger van Dez Mona, in Het Nieuwsblad. Adoptie was voor hem als alleenstaande homo geen optie, en dus was hij wel te vinden voor het idee van een goede vriendin om samen zwanger te worden via kunstmatige inseminatie en het kindje op te voeden in co-ouderschap. De geboorte staat gepland voor oktober. Frateur en Renard zijn nooit een koppel geweest. Op zijn zeventiende outte Frateur zich als homo. Ze zijn naar eigen zeggen bijzonder goede vrienden met beide een vurige kinderwens. Het kind zal de achternaam van Frateur krijgen en die van Renard wordt de tweede voornaam.

Het klinkt allemaal wel mooi op papier: het kindje heeft zowel een moeder- als vaderfiguur in zijn leven en door de krachten te verenigen is er meer geld, tijd en aandacht te besteden dan een alleenstaande ouder zou kunnen. Omdat het een uitzonderlijke situatie is kunnen experts echter moeilijk inschatten wat de gevolgen voor het kind zullen zijn. ‘We weten dat gescheiden ouders de schoolresultaten van een kind negatief beďnvloeden. Maar dat komt onder meer omdat door de scheiding de sociaaleconomische toestand achteruitgaat. En dat zijn factoren die in dit geval niet mee spelen’, aldus pedagoog Pedro de Bruyckere. Gezinspsycholoog Hans Van Crombrugge vindt dan weer dat het koppel beter vanaf het begin apart woont, omdat een latere verhuizing voor het kind net zo goed aanvoelt als een scheiding. ‘Beter is dat de ouders het kind opvoeden elk in hun eigen huis, op voorwaarde dat het kind zijn vader even vaak te zien krijgt als zijn moeder’, klinkt het.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HOE VER STAAT HET MET DE BELOFTES VAN DE BELG REGERING BETREFFENDE HOLEBI'S EN TRANS?
EERSTE FRANSE HOMOHUWELIJK STRENG BEVEILIGD - FRANSEN ZIJN PROTESTEN BEU
EERSTE NOG ACTIEVE COLLEGE BASKETBALLER UIT DE HOLEBI KAST
HETERO DOCHTER VAN EX PRESIDENT KOMT OP VOOR HOLEBI'S
LESBISCHE WNBA BASKETBAL SPEELSTER BEHAALT HISTORISCH RECORD PLUS DRIE VIDEO'S
NEGENDE HOMOFOBE AANVAL IN MAAND TIJD - 2 VOOR EN 7 NA HOMOFOBE MOORD IN NEW YORK
VIDEO SPELLETJES HELPEN TEGEN ANTI HOLEBI PESTEN
CYBERACTIVISTEN VAN ANONYMOUS KOMEN OPNIEUW OP VOOR HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: nieuwsblad.be, standaard.be

Dit bericht is gepost op 29 May, 2013 en 5988 keer gelezen.Reageer op dit bericht: