Britse Prins Harry geprezen om opkomen voor homo soldaat in het leger + video.De Britse Prins Harry wordt geprezen omdat hij tussen kwam in een homofobe aanval op een soldaat. Het verhaal staat te lezen in het boek 'Out in the Army, my life as a Gay Soldier' van soldaat Lance James Wharton. Waarin hij beschrijft hoe de Britse Prins tussen kwam in homofobe aanvallen van soldaten uit een ander regiment.

Prins Harry was toen tank commandant en Wharton stapte in tranen naar hem toe met het het verhaal dat hij werd gepest en zelfs angst had om te worden vermoord omdat hij homo is. Harry zei meteen: "Right Iím going to sort this shit out once and for all". De prins sprak de mannen op een rustige en kalme manier aan over de homofobe houding van de soldaten. Volgens Wharton was het daarna gedaan met pesten en was hij de Prins erg dankbaar. "Ik zal het nooit vergeten", zei de soldaat die sinds een maand uit het leger is.

Sinds het verhaal bekend is wordt de Prins geprezen door de holebi rechten organisatie Stonewall, als ook door parlementslid Bob Steward en de minister secretaris van defensie Jim Murphy. Wharton die diende in Irak was een van de eerste homo's die uit de kast kwam in 2009 in het Britse leger. Prins Harry heeft al meermaals zijn support betoond voor holebi's, en eerder zei hij dat wanneer hij vrouwen beu zou zijn hij wel eens een man zou willen proberen. Harry is sinds een tijd een heuse holebi icoon geworden en hangt sinds 2012 met een half naakt portret in een Londense homobar. Bekijk hieronder een video van soldaat Wharton:
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 June, 2013 en 4020 keer gelezen.Reageer op dit bericht: