Amerikaanse holebi's uit Indiana riskeren celstraf voor homohuwelijk.


Het is bijna niet te geloven, en toch is het waar. In de Amerikaanse staat Indiana is er zopas door Republikeinen een wet goedgekeurd die er voor zorgt dat wanneer je als homo of lesbienne een huwelijks vergunning vraagt je een cel straf riskeert. Ook priesters die een homohuwelijk afsluiten riskeren een gevangenisstraf.

Amerikaanse Holebi's uit Indiana riskeren nu 18 maanden gevangenisstraf en een boete van 700 euro wanneer ze willen trouwen en daarbij een huwelijks vergunning aanvragen. Ook priesters en anderen die een huwelijks vergunning afleveren of afsluiten zullen naar de gevangenis moeten. Het resultaat van homofobe republikeinen aan de macht. En als je dacht dat dit alles is, vergeet het dan maar. De wetgevers zijn ook van plan om een grondwetswijziging in te voeren dat het homohuwelijk helemaal verbied in de staat, daarvoor organiseren ze in november van volgend jaar een referendum waarbij de kiezers zich mogen uitspreken over de zaak. En het is best mogelijk dat de kiezers akkoord gaan met het wetsvoorstel.

Momenteel zijn er 38 van de 50 Amerikaanse staten waar het homohuwelijk bij wet verboden is. Sommige staten voerden deze wet pas vorig jaar in, zoals in Noord Carolina. Holebi's kunnen momenteel enkel trouwen in 12 van de 50 Amerikaanse staten, deze zijn: Connecticut, Iowa, Maryland, Maine, New Hampshire, New York, Vermont, Washington, en het District of Columbia, Rhode Island en Delaware en Minnesota. Na een uitspraak van het hoge hof in mei van dit jaar worden deze huwelijken federaal erkent.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS
EX GOUDEN SCHOEN EN OUDINTERIM BONDSCOACH RODE DUIVELS WORDT WORLD OUT GAMES AMBASSADEUR
SEXY ZWEMBROEKJE VAN HOMO TOPSPORTER GEVEILT VOOR HET HOMOHUWELIJK
NIEUW TV PROGRAMMA OP KOMST - TRANSGENDER JONGEREN UIT DE KAST
BRITSE HETERO ACTRICE KOMT OP VOOR RUSSISCHE HOLEBI'S EN VRAAGT FOTO TE DELEN
BELGIE MOET ZICH BEMOEIEN MET HOLEBI RECHTEN IN HET BUITENLAND, ALDUS POLITICUS
MR GAY EUROPE EN MR GAY WORLD OP KOMST + FOTO'S ALLE DEELNEMERS
MOGELIJK 3de EN 4de GENEZEN HIV PATIENT - EN NIEUWE RICHTLIJNEN BEHANDELING HIV
CALIFORNIE SCHRIJFT GESCHIEDENIS VOOR TRANSGENDERS
MEER DAN 600 MILJOEN MENSEN WONEN DAAR WAAR HET HOMOHUWELIJK LEGAAL IS
NIEUW BOEK - HET VERHAAL VAN EEN TRANSMAN + VIDEO
MINISTER PASCAL SMET VALT OP LATINO MANNENholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 July, 2013 en 2340 keer gelezen.Reageer op dit bericht: