Guy, voetbalscheidsrechter bij Antwerpen eerste provinciale is eigenlijk eerste uit de kast...Zaterdag kwam er een eerste Belgische scheidsrechter uit het amateur voetbal in hoogste klasse uit de holebi kast. Maar eigenlijk waren er daarvoor, namelijk in juni van dit jaar, twee heren eerder. Holebi.info bracht in juni het verhaal van Guy en Guy, een koppel dat beide voetbalscheidsrechter is. Vandaag komt daar een vervolg op.

Guy Valckx (foto) kwam in juni van dit jaar in het holebi.info nieuws met zijn partner Guy Peeters. Beide waren toen voetbalscheidsrechter. Ondertussen is alleen Guy Valck nog actief als scheidsrechter, zo blijkt uit een kort interview met de krant het Laatste nieuws van vandaag. Guy Peeters stopte met scheidsrechter zijn omdat het niet meer te combineren was met zijn werk. Maar Guy Valckx is nog wel actief al scheidsrechter, en dit al twintig jaar. Hij fluit in de Antwerpse eerste provinciale waarin dit seizoen ook Beerschot speelt.

Valckx zegt in het Laatste nieuws dat hij al even lang uit de kast is als dat hij voetbalscheidsrechter is, 20 jaar dus. Voor hem blijven voetbalhomo's in de kast omwille van de tegenstanders, niet de supporters. "Een verdediger zal elk middel gebruiken om een aanvaller te destabiliseren. Als je weet dat zo'n jongen homo is, kan je hem daar voortdurend opmerkingen over toefluisteren. Dat is volgens mij voor veel voetballers de reden waarom ze liever niet uit de kast komen. En keer hoorde Valckx "vuil janet", in een provinciale wedstrijd. De speler kreeg een gele kaart, maar Valckx voelt dat hij rood had moeten geven. Hij fluit dus in de Antwerpse eerste provinciale en zegt daarover nog: "Ik weet hl goed wat me te wachten staat", lacht Valckx. "Weet je wat ze mogen roepen? 'Vuile hetero', dt zou ik pas humor vinden."

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
MAAK KENNIS MET EEN BELGISCH HOMO SCHEIDSRECHTER KOPPEL (Juni 2013)

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
DE COMING OUT VAN EEN BELG VOETBAL SCHEIDSRECHTER DEEL 2
VOETBALANALIST JOHAN BOSKAMP MOET HOMOSTANDPUNTEN GAAN VERDUIDELIJKEN OP DE VRT + 2 VIDEO'S
EERSTE HOMO KOPPEL UIT BELG AMATEUR VOETBAL GETUIGT
HOLEBI.INFO STELT VOOR 55 PROF HOLEBI SPORTERS + INFO EN FOTO'S
BELGISCHE BOXERS EN ERO HOMO KALENDER TEGEN ANTI HOLEBI WETTEN IN RUSLAND
HOLEBI INFO DOSSIER: WELKE WETGEVINGEN HEBBEN 293 LANDEN BETREFFENDE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
OPNIEUW HETERO SPORTER DIE OP KOMT VOOR HOLEBI'S - EN STEUNT OOK COMING OUT VAN EERSTE HOMO WORSTELAAR
OVER KLACHTEN HOMOFOBIE IN BELGIE
STUDENT SCHRIJFT BRIEF AAN ELIO DI RUPO OVER RUSSISCHE HOLEBI'S
HOLEBI ICONEN BEKEND GEMAAKT VOOR VS HOLEBI & TRANS GESCHIEDENISMAAND ( Elio Di Rupo staat er ook tussen)+ VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 August, 2013 en 2945 keer gelezen.Reageer op dit bericht: