Polygamie en polyandrie wettelijk toegestaan, homoseksualiteit wettelijk verboden.

Sommigen zeggen dat het homo-huwelijk leidt tot polygamie (vooral Amerikaanse conservatieven claimen dit) maar dan moeten ze eens kijken naar Kenia. Het Afrikaanse land verbiedt homoseksualiteit maar staat polygamie en polyandrie toe. Twee Keniaanse mannen, die vochten voor één vrouw, mogen nu beide trouwen met dezelfde vrouw.

Homoseksualiteit is strafbaar in Kenia en overtreders riskeren 14 jaar celstraf. Maar polygamie en polyandrie zijn toegestaan. Twee mannen Sylvester Mwendwa en Elijah Kimani vochten om dezelfde vrouw en mogen nu allebei trouwen met dezelfde vrouw. Beide hebben al vier jaar een relatie met dezelfde vrouw, en deze zou weigeren te kiezen tussen de twee mannen. Volgens de Keniaanse wetgevers kunnen de drie trouwen als ze kunnen bewijzen dat het gaat om polyandrie.

De Keniaanse wet verbied geen polygamie (één man met meerdere vrouwen) en ook geen polyandrie (één vrouw met meerdere mannen). Volgens een Keniaanse wetgeefster staat er niets over polygamie of polyandrie in de Keniaanse wetten maar als de personen die zulk soort relaties aangaan in hun gemeenschap deze relatie vormen toestaan dan is het voor de Keniaanse wet oké. Eerder gingen er al stemmen op om polygamie en polyandrie te verbieden maar daar zou te weinig support voor bestaan. Maar homoseksualiteit blijft wel verboden onder de Keniaanse wet met risico op veertien jaar celstraf.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS
HOLEBI INFO DOSSIER: WELKE WETGEVINGEN HEBBEN 293 LANDEN BETREFFENDE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
GROTE BEDRIJVEN DENKEN OOK AAN TRANSGENDERS
BRITSE WOORDENBOEKEN MAKEN AANPASSING TEN VOORDELE VAN HOLEBI'S
HOMO ACTEUR KRIJGT AWARD VOOR INZET VOOR HOLEBI EN TRANS GEMEENSCHAP
HOLEBI FOBIE ZAL WORDEN AANGEPAKT ZOALS RACISME IN VOETBAL EN OP INTERNET
BOEK OVER EERSTE HOMO PROF VOETBALLER WIENS LEVEN TRAGISCH EINDIGDE WELDRA OP DE MARKT
HET WITTE HUIS GAAT PRATEN OVER BISEKSUELEN
GRATIS HOLEBI THEATER VOORSTELLINGEN + FOTO'S EN TRAILER
OPNIEUW HETERO SPORTER DIE OP KOMT VOOR HOLEBI'S - EN STEUNT OOK COMING OUT VAN EERSTE HOMO WORSTELAAR
OVER HOLEBI SEKSUALITEIT BIJ INSECTEN
HOLEBI ICONEN BEKEND GEMAAKT VOOR VS HOLEBI & TRANS GESCHIEDENISMAAND ( Elio Di Rupo staat er ook tussen)+ VIDEOholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 August, 2013 en 4543 keer gelezen.Reageer op dit bericht: