Uniek: voor het eerst deden er holebi koppels mee aan de Wereldkampioenschappen Tango dansen + video.Voor het eerst in de geschiedenis namen er enkele holebi koppels deel aan het Wereld kampioenschap Tango dansen in Buenos Aires, ArgentiniŽ. Het land dat in 2010 het homo-huwelijk legaliseerde, en bekend staat als ťťn van de meest macho landen ter wereld, liet dit jaar voor het eerst homo en lesbische koppels mee doen aan de wedstrijd.

Naast de 500 koppels afkomstig uit 37 verschillende landen waren er nu ook 3 homo koppels en 1 lesbisch koppel dat mee deed aan het Wereld kampioenschap Tango dansen. De organisatoren lieten weten dat het nooit eerder verboden was voor holebi koppels om mee te doen, maar dat er in het verleden nooit eerder homo of lesbische koppels zich kandidaat stelden om mee te doen. Sinds enkele jaren zijn er in Buenos Aires al twee tango dansscholen voor holebi koppels waarvan La Marsshall de bekendste is.

Volgens historici is de Tango ontstaan als dans voor alleen maar mannen, waarbij in de 19e eeuw vrouwen niet mochten deelnemen aan de dans, men zag dat als een vorm van prostitutie wanneer een vrouw met een man de Tango danste. De Tango werd lange tijd niet toegestaan in Europa omdat kerkleiders de dans te seksueel vonden. De Tango staat dan ook bekend als de dans der liefde. Bekijk hieronder de video van de Wereld Kampioenschappen Tango dansen in ArgentiniŽ:EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
OVER DISCRIMINATIE BINNEN DE BELGISCHE HOLEBI EN TRANS GEMEENSCHAP - DOE MEE
VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE VOOR HOLEBI'S BLIJFT BESTAAN
JONGE VOETBALLERS MEER POSITIEF TEGENOVER HOMO'S IN HET VOETBAL
OPMERKELIJK 70% VAN HIV OVERDRACHT DOOR HETERO'S
HOLEBI EN TRANSFOBIE IN BELGIE EN OP HET INTERNET MOET ANDERS WORDEN AANGEPAKT
OBAMA NOEMT HOLEBI'S IN I HAVE A DREAM SPEECH + FOTO'S EN 2 VIDEO'S
BRITSE ACTRICE ZEGT DAT MEER BEKEND WORDEN ER VOOR ZORGDE DAT ZE UIT DE HOLEBI KAST KWAM
HET WITTE HUIS GAAT PRATEN OVER BISEKSUELEN
RUSSEN MAKEN VAN TCHAIKOVSKY EEN HETERO IN NIEUWE FILM
GRATIS HOLEBI THEATER VOORSTELLINGEN + FOTO'S EN TRAILER

MEER NIEUWS: KLIK HIERholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 September, 2013 en 2601 keer gelezen.Reageer op dit bericht: