Het hele verhaal van Kenny uit Deinze die homofobisch gepest werd op het werk.Woensdag kon je op holebi.info het verhaal lezen van de 23-jarige Kenny uit Deinze die liet weten dat hij homofobisch werd gepest op het werk. Omdat het verhaal dat via de kranten verspreid werd niet volledig is en ook niet helemaal waar, gaf holebi.info Kenny de kans om zijn gehele verhaal te doen waarvan hier een uitgebreide samenvatting, zoals vertelt in een persoonlijk gesprek tussen Kenny en Ine van holebi.info:

De feiten:
Kenny werkt al vijf jaar als lasser bij Petersime, wereldleider op de markt van eierbroedmachines. De problemen begonnen begin januari. Een Tunesische collega begon Kenny lastig te vallen sinds die op de hoogte was van het feit dat Kenny homo is. De Tunesische collega maakte obscene voorstellen waarop Kenny in eerste instantie niet reageerde. Omdat de collega bleef lastig doen liet Kenny hem weten dat hij niet geïnteresseerd was en vroeg de collega te stoppen met zijn obsceen gedrag. Kenny bleef de man negeren die niet van ophouden wist en toen gebeurde er iets wat Kenny nooit had verwacht. De Tunesische collega liet plots zijn geslachtsdelen aan Kenny zien, die meteen liet weten daar niet van gediend te zijn maar de collega wist van geen ophouden. Na een derde keer besloot Kenny dat het genoeg was geweest en stapte hij naar zijn baas. Wat hij daar te horen kreeg tart alle verbeelding:

Eerste reactie van de baas van Petersime:
Kenny vertelde wat zijn Tunesische collega had gedaan en de baas begon meteen te lachen, en zei vlakaf: "Jij bent toch homo! Je zou dat juist graag moeten hebben." Kenny kon amper geloven wat zijn baas hem had gezegd en besloot klacht in te dienen bij Securex, die de zaak kort onderzocht, en snel afsloot wegens onvoldoende bewijzen. In eerste instantie legde Kenny zich daar bij neer. Maar later liep het met de Tunesische collega uit de hand. Kenny denkt dat dit kwam omdat die collega was ondervraagd over het gebeuren en diens vrouw was dit te weten gekomen en had woest gereageerd.

Klappen:
Deze maand oversliep Kenny zich op een dag waardoor hij in de ploeg zou terechtkomen van de Tunesische collega. Kenny stapte naar zijn baas met de vraag of hij dat uurtje niet van zijn loon kon afhouden om problemen te vermijden. De baas wilde er niet van weten en Kenny moest aan de slag. En toen gebeurde het. De Tunesische collega begon plots naar Kenny te roepen en te tieren en schold hem in het Frans uit voor vuile homo. Kenny negeerde de collega maar die bleef maar roepen en tieren. Plots stormde de Tunesische collega op Kenny af en sloeg hem vlak in het gezicht waarbij Kenny ten val kwam. Gelukkig schoten twee collega's Kenny ter hulp en hielden ze de Tunesische collega van Kenny weg die nog steeds als een razende stond te tieren. Kenny vluchtte weg en stapte naar zijn baas.

Tweede reactie van de baas van Petersime:
Nadat Kenny een klap in het gezicht had gekregen van de Tunesische collega meldde hij dit bij zijn baas. Die reageerde als volgt. "Zo Kenny, heb je uw handjes niet kunnen thuis houden. Jij als homo valt vast de mensen lastig dus moet je nu niet komen klagen, zaak gesloten je kan beschikken." Opnieuw was Kenny verbouwereerd over de reactie van zijn baas en zag daarna geen andere uitweg dan een klacht neer te leggen bij de politie tegen de Tunesische collega voor slagen en verwondingen en homofobie. Ondertussen heeft Petersime en de grote baas nog steeds niet ondernomen en zal dat vermoedelijk ook niet gebeuren, dat vernam Kenny van de ploegbaas.

Reactie van de politie:
Kenny stapte met zijn verhaal naar de politie en diende klacht in tegen de Tunesische collega voor slagen en verwondingen en homofobie. De politie was erg vriendelijk en behulpzaam, en liet weten zwaar te tillen aan de feiten, en zei ook nog dat homofobie tegenwoordig zwaarder wordt bestraft dan vroeger. De zaak van Kenny is ondertussen door de politie doorgestuurd naar het parket die het verder zullen onderzoeken. Kenny diende vervolgens ook nog klacht in bij het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding en bij zijn vakbond, die laatste liet weten eerst het onderzoek van het parket af te wachten.

Hoe het met Kenny gaat:
Kenny zit sinds enkele dagen thuis met een depressie. Hij kan maar niet geloven dat de baas van Petersime hem niet geloofd en in twijfel trekt. Daarnaast is er nog het feit dat Kenny twee collega's heeft die in zijn voordeel willen getuigen bij de baas, maar dat werd hen verboden door diezelfde baas, het zou niet relevant zijn! De twee collega's zullen wel nog worden verhoord door het parket. Kenny kan het niet meer opbrengen om terug te gaan werken, de Tunesische collega werkt er immers nog en is niet gestraft, sterker nog alles blijft bij het oude en Kenny krijgt de schuld van wat er is gebeurd omdat hij homo is, een andere reden kan er niet zijn. En men mag er verder ook zeker van zijn dat de baas van Petersime zal ontkennen wat hij eerder tegen Kenny heeft gezegd. Eedere melding dat het bedrijf de feiten ernstig neemt zijn verzonnen door de media. Dit verhaal krijgt vast nog een staartje...

EXTRA:
Ben jij ook slachtoffer van homofobie op je werk of school? wil jij je verhaal delen met anderen? neem dan contact op met holebi.info. Gebruik daarvoor het volgende formulier voor een eerste korte kennismaking (vertel nog niet je verhaal langst deze weg) KLIK HIER en stuur een kort berichtje, daarna spreken we verder af. Groets Ine.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS
24-JARIGE BELG HOMO KLAAGT HOMOFOOB GEWELD OP DE WERKLVOER AAN - HET VERHAAL VAN KENNY ZOALS HET IN DE KRANTEN VERSCHEEN
OVER DISCRIMINATIE BINNEN DE BELGISCHE HOLEBI EN TRANS GEMEENSCHAP - DOE MEE
JONGE VOETBALLERS MEER POSITIEF TEGENOVER HOMO'S IN HET VOETBAL
BEKENDE MENSEN OVER HOMO'S IN HET BELG VOETBAL
OBAMA NOEMT HOLEBI'S IN I HAVE A DREAM SPEECH + FOTO'S EN 2 VIDEO'S
HOLEBI EN TRANSFOBIE IN BELGIE EN OP HET INTERNET MOET ANDERS WORDEN AANGEPAKT
OPMERKELIJK 70% VAN HIV OVERDRACHT DOOR HETERO'S
HET WITTE HUIS GAAT PRATEN OVER BISEKSUELEN
NL BURGEMEESTER ROEPT REGERING OP ACTIE TE ONDERNEMEN TEGEN HOLEBI FOBIE WETTEN IN RUSLAND + ACTIE IN AMSTERDAM + FOTO'S EN VIDEO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi.info eigen bericht geving - enkel overname mits bronvermelding = www.holebi.info/

Dit bericht is gepost op 01 September, 2013 en 3790 keer gelezen.Reageer op dit bericht: