8ste Amerikaanse Indianenstam die holebi's wettelijk laat trouwen is een feit.De Amerikaanse Indianenstam de Leech Lake Band of Ojibwe uit Minnesota is de 8ste US federaal erkende Indianenstam die zopas het homo-huwelijk legaliseerde. Het eerste holebi huwelijk binnen het Indianen reservaat ging afgelopen week door toen Arnold en Matthew in het huwelijksbootje stapten.

Arnold en Matthew Dahl-Wooley zijn al vijftien jaar een koppel en werden binnen de stam aanvaard en leefden al die tijd ook gewoon samen. Vorige week gingen ze een typisch tribe huwelijk aan waarbij het huwelijk werd ingezegend door Leech Lake Tribal Court chief judge Paul Day. Het koppel baat samen de Lake Winnibigoshish General Store uit, een winkeltje dat eerder in handen was van de vader van Arnold en daarvoor van de grootvader die het opstartte in 1932. De Leech Lake Band of Ojibwe is een van de zes groepen iut de Minnesota Chippewa Tribe. Hun Leech Lake Reservation heeft de grootste populatie van alle Native American oftewel Indianenstammen in de Amerikaanse staat Minnesota. Sinds augustus is het homo-huwelijk legaal in Minnesota. Federaal erkende Indianenstammen hebben het recht hun eigen wetten uit te vaardigen zoals de afzonderlijke Amerikaanse staten dat kunnen.

Amerikaanse federaal erkende Indianenstammen en het homo-huwelijk:
De Coquille tribe uit Orgegon legaliseerde het homo-huwelijk in 2009.
De Suquamish Tribe uit Washington legaliseerde het homo-huwelijk in 2011.
De Pokagon Band of Potawatomi Indians uit Michigan legaliseerde het homo-huwelijk begin dit jaar.
De Little Traverse Bay Bands of Odawa Indians legaliseerde het homo-huwelijk in maart van dit jaar.
De Colville tribe uit Noord Washington legaliseerde het homo-huwelijk in september van dit jaar.
De Santa Ysabel Band of DiegueŮo Mission Indians uit Californie legaliseerde ook dit jaar het homo-huwelijk.
De Cheyenne and Arapaho Tribes uit Oklahoma legaliseerde recent als zevende indianenstam het homo-huwelijk.
De Leech Lake Band of Ojibwe uit Minnesota werd zopas de 8ste stam die het homo-huwelijk erkende.

Amerikaanse holebi's mogen verder trouwen in de staten:
Connecticut - Iowa - CaliforniŽ - Delaware - District of Columbia - Massachusetts - Maine - Maryland - Minnesota - New York - New Hampshire - New Jersey - Rhode Island - Vermont, Washington, Illinois en Hawai. Verder oordeelde het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten op 26 juni van dit jaar dat alle homo en lesbische huwelijken afgesloten in deze staten geldig zijn in de gehele VS.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 21 November, 2013 en 2923 keer gelezen.Reageer op dit bericht: