Minister wil homofobie aanpakken in land waar homo zijn strafbaar is.
Weer een beetje goed nieuws vanuit een homofobisch land vandaag. Dit keer gaat het om Jamaica, waar homoseksualiteit strafbaar is met een celstraf tot 10 jaar. Maar als het afhangt van de minister van Onderwijs kan er binnenkort misschien veel veranderen.

Minister Ronald Thwaites wil homofobie op school aanpakken door homoseksualiteit toe te voegen aan de nieuwe veiligheidshandleiding voor op scholen in Jamaica. Hoewel het nog niet duidelijk is hoe hij homofobie op school wil aanpakken zijn holebi activisten erg blij met zijn voorstel. Het is nu enkel nog afwachten of hij het gedaan zal krijgen om holebi's en transgenders toe te voegen aan het anti discriminatie beleid op scholen.

Thwaites zegt dat het nodig is omdat veel tieners gepest worden omdat ze holebi of transgender zijn en velen van hen worden ook door hun ouders op straat gezet. En omdat er nog ontzettend veel homofobie is in het land, regelmatig aangewakkerd door de overheid. Al is er sinds enkele jaren hier en daar een merkbare verandering bezig waarbij men gek genoeg eerder aanvaard dat kinderen lesbisch zijn dan homoseksueel, al zijn er daar ook al ouders die er minder moeite mee hebben, maar het gaat jammer genoeg nog steeds om een minderheid. De plannen van de minister kunnen er toe bijdragen dat er meer veranderd in het land.

LEES OOK
IN JAMAICA KAN MEN BETER LESBISCH ZIJN DAN HOMO (2014)
HOMO'S EN TRANSGENDERS GEDWONGEN TE LEVEN IN AFVOERKANALEN IN JAMAICA + VIDEO (2014)
HOMO JONGEREN DOOD GESTENIGD IN JAMAICA (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 July, 2015 en 1708 keer gelezen.Reageer op dit bericht: