Huidige Mr Gay Vlaanderen (Belgium) komt met Love Makes a Family campagneSkelte Willems, de regerende Mister Gay Belgium (Vlaanderen) 2015 lanceert een campagne: 'Een mama en papa, twee mama's of twee papa's, het maakt geen verschil." Skelte kwam, zoals je eerder bij holebi info kon lezen, vorig jaar al met zijn website holebiouderschap.be

Love makes a family. Met dat motto wil Skelte Willems, de regerende Mister Gay Vlaanderen, de aandacht vestigen op de problematiek rond homo en lesbisch ouderschap in ons landje. Skelte stelde na de bekendmaking van de misterkandidaten voor 2016 (zie link onderaan dit bericht), een campagnevideo voor die duidelijk moet maken dat de liefde voor een kind het belangrijkste is. "Of dat kind een mama en een papa heeft, twee mama's of twee papa's, mag geen verschil maken", verduidelijkt de Antwerpse kapper, in de krant de Morgen.

Volgens hem zijn er nog altijd heel wat mensen die afkeurend reageren op niet-traditionele gezinsvormen. "Ik hoor van bevriende homo's dat ze nog altijd aangesproken worden wanneer ze met hun dochtertje naar de supermarkt gaan. Dat zoiets toch niet kan, zeggen mensen dan." Willems, die 21 is en zelf al aangaf een kinderwens te hebben, hoopt met zijn campagne voor meer acceptatie te zorgen voor holebi- en alleenstaande ouders die kiezen voor draagmoederschap, adoptie of pleegzorg.

Verder roept Skelte onze politiekers op dringend werk te maken van een wettelijk kader voor draagmoeders. De afgelopen maanden bracht hij daarvoor al een bezoekje aan het Vlaams en federaal parlement en zat hij onder meer met Open Vld en CD&V samen. "Zolang dat wettelijk kader niet volgt, zal dit een problematische piste blijven", zegt hij. Hij heeft het over de enorme geldbedragen die worden gevraagd, over de moeilijke zoektocht naar zo'n moeder, over de risico's die alle partijen lopen. Hij maakt zich niet de illussie dat dit met zijn campagne snel zal veranderen. "Maar het is wel zaak om te blijven vragen en aandringen. Ook bij andere politieke partijen." De campagnevideo van Willems zal de komende weken door holebiverenigingen en via social media verspreid worden. Zelf is Skelte nog tot 28 mei Mister Gay, die dag wordt zijn opvolger bekend gemaakt. Maar ook daarna wil hij de strijd blijven voeren.


Bron: demorgen.be

Dit bericht is gepost op 19 February, 2016 en 2708 keer gelezen.Reageer op dit bericht: