Hetero's vormden ketting van liefde bij begrafenis slachtoffer Orlando tegen homofoben.In Orlando vormden meer dan 100 hetero's een menselijke ketting van liefde tegen de leden van de homofobe Westboro Baptist Church, die wilde demonstreren nabij een begrafenis van een slachtoffer van de aanslag in Orlando van afgelopen zondag 12 juni in homoclub Pulse.

De Westboro Baptist Church staat al vele jaren bekend om zijn demonstraties op begrafenissen. Daarbij dragen ze bordjes met opschriften als: 'God haat homo's', 'homo's zullen branden in de hel' en 'God straft Amerika'. De homofobe clan bestaat voor 99% uit familieleden van de in 2014 overleden Fred Phelps. De clan stelt ook dat elke natuurramp, aanslag enz.. de straf van God is voor het groeiende holebi vriendelijke beleid van de Amerikanen. De laatste jaren zijn er vier kleinkinderen van Fred Phelps uit de clan gestapt, drie van hen zetten zich nu in voor de rechten van holebi's en transgenders.

Maar de homofobe kerkclan krijgt steeds meer te maken met tegenstand van hetero's die het niet langer pikken dat ze begrafenissen verstoren. Dat gebeurde ook zopas in Orlando. De menselijke ketting van liefde hield de homofobe demonstrerende clan leden op een afstand, zodat de familie van het dodelijke slachtoffer in alle rust afscheid kon nemen van zijn dierbare. De menselijke ketting was meteen ook de grootste protestactie van hetero's tegen de clan van de afgelopen jaren. Ondertussen is bekend dat er nog meer gelijkaardige acties zullen volgen tegen de kerkclan. Op sociale media roept men mensen op een menselijke ketting van liefde te vormen om de homofoben weg te houden bij alle begrafenissen van de slachtoffers van de aanslag op 12 juni.
LEES OOK
MELISSA ETHERIDGE BRENGT SONG OVER SCHIETPARTIJ IN ORLANDO
30 REACTIES VAN BEROEMDE HETERO'S HOLEBI'S EN TRANSGENDERS OVER SCHIETPARTIJ ORLANDO
LEIDERS VAN 8 RELIGIES VEROORDELEN SCHIETPARTIJ IN ORLANDO
HOMO KOPPEL OPGEPAKT OMDAT ZE SLACHTOFFERS SCHIETPARTIJ ORLANDO WILDE GENDENKEN
HOLEBI EVENTS MOETEN WORDEN OPGENOMEN IN DREIGINGSANALYSE ALDUS OPEN VLD
ORLANDO 2 - STEUN + GEEN HOMOBLOED + REACTIES POLITICI + 1,1 MILJOEN DOLLAR
49 DODEN NA SCHIETPARTIJ IN AMERIKAANSE HOMOCLUB

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 June, 2016 en 2892 keer gelezen.Reageer op dit bericht: