26e Amerikaanse plaats met verbod op conversie therapie + lijstje .Democratisch gouverneur Ralph Northam, 60, (foto) van de Amerikaanse staat Virginia heeft zopas een wet ondertekend die minderjarigen beschermd tegen conversie therapie, ook bekend als wordt hetero therapie.

Hiermee is Virginia de 26e plaats in de Verenigde Staten met een verbod op conversie therapie voor minderjarigen. Bovendien is Virigina ook de eerste zuidelijke staat die dit doet. Het verbod gaat van kracht op 1 juli van dit jaar.

In februari van dit jaar kwam Virginia al in het holebi info nieuws nadat ze de 21e Amerikaanse staat werd met een zeer uitgebreide wet die holebi's en transgenders beschermt.

Zowel mensenrechtenactivisten, burgers en holebi's en transgenders zijn zéér blij met het verbod op conversie therapie, die al meermaals door alle Amerikaanse organisaties van psychiaters psychologen en gezondheidsorganisaties werd bestempeld als uiterst gevaarlijk. Ook tal van wereldwijde gelijkaardige organisaties veroordelen de therapie. Toch is tot op heden conversie therapie in slechts elf landen, 3 Canadese staten, 3 Spaanse plaatsen en 1 Australische staat verboden.

LIJSTJE LANDEN & PLAATSEN MET VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE
VERENIGDE STATEN
Californie - Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Noord-Carolina - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont - Virginia en Washington DC + Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten).
LANDEN
Argentinië - Brazilië - Duitsland - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.
TWEE UITZONDERINGS LANDEN
- In het Verenigd Koninkrijk is er geen wet, maar alle gezondheidsorganisaties inclusief psychologen & psychiaters hebben een eigen verbod op de therapie.
- In China verbied men dokters en anderen de therapie uit te oefenen wanneer ze worden aangeklaagd door één of meerdere personen.
STATEN & GEBIEDEN WERELDWIJD
In Australië enkel verboden in de staat Victoria.
In Spanje enkel verboden in: Aragon - Andalusië - Madrid - Murcia en Valencia.
In Canada enkel verboden in de staten: Alberta - Ontario - Prince Edward Island - Nova Scotia en Vancouver.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 06 March, 2020 en 2515 keer gelezen.Reageer op dit bericht: