Eerste Argentijnse prof basketballer uit de homo kast.(Bij toeval zijn vandaag maandag 23 Maart 2020 beide nieuws berichten afkomstig uit Argentinië).


De Argentijnse basketballer Sebastián Vega, 31, is zopas uit de kast gekomen. Hij zei daarbij dat het als sporter nog steeds moeilijk blijft om uit de kast te komen in zijn land, vooral in de zogenaamde 'mannelijke' sporten en contact sporten.

Vega kwam uit de kast in een interview met Reuters. waar hij zei dat hij 'een heel slechte tijd' had toen hij zich pas tot andere mannen aangetrokken begon te voelen. Ik voelde schaamte, schuldgevoelens, veel afwijzing, maar tegelijkertijd de wens om bij iemand te zijn." Toen hij uit de kast kwam ging het allemaal beter. "Ik voelde me echt vrij: het was lang geleden dat ik zonder zo'n zwaar gewicht op mijn schouders had gelopen."

De sporter vertelde ook dat zijn ouders het best moeilijk hadden met zijn coming out. En dat hij niet eerder klaar was om uit de kast te komen dan de dag van vandaag. En hoewel Argentinië in 2010 het eerste Latijns Amerikaanse land werd waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen, was Vega naar eigen zeggen toen nog niet klaar om uit de kast te komen.

Maar ondertussen is volgens hem alles anders. "Het is niet langer groot nieuws zoals nog maar een paar jaar geleden. Er komt langzaam meer bewustzijn en aanvaarding in het algemeen. In de sportwereld blijft het nog moeilijk, al gaat het daar ook langzaam vooruit. In de sport zijn mensen verbaasd wanneer je uit de kast komt in een zogenaamde 'mannelijke' sport, terwijl homo's toch elke sport kunnen doen." Vega speelt voor Gimnasia de Comodoro, dat deelneemt aan een van de beste competities van het land. Hij is de eerste professionele basketbalspeler in het land die als homo uit de kast komt.

Lijstjes andere openlijke holebi & trans prof basketballers:

Homo
Allemaal Amerikanen:
- Jason Collins, was in 2013 de eerste zwarte Amerikaanse homo prof speler die uit de kast kwam, hij kreeg wereldwijd geluk wensen, zelfs van toenmalig president Obama. Andere Amerikaanse prof basketballers: Derrick Gordon - Will Sheridan - Travon Free - Josh Selby en Jallen Messersmith.
Lesbisch
- Ann Wauters, Belgische
- Amerikaanse basketbalspeelsters: Seimone Augustus - Sue Bird - Elena Delle Donne - Brittney Griner - Glory Johnson - Diana Taurasi en Sharnee Zoll-Norman
Transgender
- Kye Allums, Amerikaan
LEES OOK
1e ZWITSERSE PROF WORSTELAAR UIT DE KAST + LIJST HOLEBI & TRANS WORSTELAARS
CANADESE OLYMPISCHE SPORTER UIT DE KAST
NA MOEILIJKE TIJD PROF WORSTELAAR EN VRIEND GEHUWD
VOOR HET EERST NEEMT TRANSGENDER DEEL AAN AMERIKAANSE OLYMPISCHE SELECTIE
PROF BOKSTER KUSTE VRIENDIN IN LAND WAAR HOLEBI ZIJN STRAFBAAR IS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 23 March, 2020 en 3541 keer gelezen.Reageer op dit bericht: