Eerste prefectuur in Japan verbiedt anderen holebi's & transgenders te outen.Alvast in één groot deel van Japan is het weldra wettelijk verboden om mensen hun geaardheid of genderidentiteit te onthullen. De Mie-regio van Japan is de eerste prefectuur van het land geworden die het outen van holebi+ en transgender+ personen zonder hun toestemming verbiedt.

Volgens Japan Today kondigde gouverneur Eikei Suzuki op 3 juni de 'outing ban' aan als onderdeel van een bredere antidiscriminatiewet in de regio. Volgens de nieuwe wet is het illegaal om de seksuele geaardheid of genderidentiteit van een holebi of transgender persoon zonder hun toestemming te onthullen, en het is ook tegen de wet om hen te dwingen uit de kast te komen. Binnenkort zal een expertconferentie beraadslagen over wat de straf voor het iemand outen zonder diens toestemming zal zijn.

Gouverneur Suzuki zei dat iemand outen zonder toestemming familie- en werkrelaties kan destabiliseren en mensen in een isolement kan brengen door hun vriendschappen en contact met andere mensen te verstoren. En voegde er aan toe 'We moeten meer doen om een samenleving te creëren die voor elkaar zorgt.'

Hoewel Mie de eerste prefectuur in Japan is die een dergelijke wet heeft aangenomen, heeft de stad Kunitachi in april 2018 een soortgelijke wet ingevoerd. En iemand outen is sinds het begin van de coronavirus pandemie een nog grotere angst geworden voor de holebi+ en transgender+ gemeenschap in Japan. Nu gezondheidsautoriteiten in Japan coronavirus infectieroutes onderzoeken, hebben veel holebi's en transgenders in angst geleefd dat ze tegen hun wil zouden kunnen worden geout als ze besmet zouden raken.

Gezondheidsautoriteiten in Japan begonnen contact op te nemen met het opsporen van coronavirus patiënten om erachter te komen hoe ze besmet waren en om de verspreiding van het virus te stoppen. Het huidige beleid stelt gouverneurs in staat vragen te stellen over patiënten en toestemming te geven voor een onderzoek naar hun contacten en de plaatsen die ze hebben bezocht. Dit betekent dat holebi's en transgenders die nog niet uit de kast zijn, mogelijk kunnen worden geïdentificeerd via de mensen die ze hebben ontmoet of de bars en clubs die ze hebben bezocht. En dat is voor veel Japanse holebi's een drama, want velen van hen hebben al jaren een dubbelleven uit angst om uit de kast te komen.

Gelijke rechten holebi & transgender in Japan
- Anti discriminatie wet op alle vlakken enkel in Tokyo and Ibaraki
- Sinds 2017 discriminatie holebi's en transgenders expliciet verboden op school.
- Sinds 2004 mogen trans personen legaal hun gender aanpassen met verplichte sterilisatie, daarnaast mag men ook niet gehuwd zijn of geweest zijn, en mag men geen kinderen hebben.
- Op zeven plaatsen in Japan kunnen homo & lesbische koppels een legaal partnerschap aangaan, waarbij de meeste koppels een ceremonieel huwelijk aangaan. In 2007 stapte een Japanse lesbische politica zo in het huwelijksbootje. In het nieuws bericht van 2009 hier onder kan je een lijstje vinden van waar Japanse homo's en lesbiennes een legaal partnerschap @ ceremonieel huwelijk kunnen aangaan.
LEES OOK
7de JAPANSE PLAATS WAAR HOMO & LESBI KOPPELS PARTNERSCHAP KUNNEN AANGAAN + lijstje - 2019
HOMOFOBIE STRAFBAAR MET GELDBOETE IN BRAZILIE - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 14 June, 2020 en 4257 keer gelezen.Reageer op dit bericht: