Vlaams topdokter transgender zorg gehuwd met vriend.Topdokter endocrinoloog Guy T’Sjoen (foto rechts) is zaterdag in het huwelijksbootje gestapt met zijn vriend Milan. T’Sjoen is bekend als expert op het gebied van transgender personen en door zijn deelname aan de serie 'Topdokters' en 'De Slimste Mens'.

Door de coronacrisis vielen de grote plannen van het koppel in het water. Ze besloten alvast in kleine kringen te trouwen, en in 2021 een groot feest te geven. “Dit huwelijk plannen was niet eenvoudig, maar de keuze om vandaag te trouwen was wel vanzelfsprekend. Start van een jaar feesten tot we het volgend jaar nog eens overdoen met alle familie en vrienden”, schreef Guy op sociale media.

Guy leerde zijn echtgenoot Milan kennen in de Gentse Vooruit. "Hij stond plots voor mij, om 4 uur 's ochtends. Ik zag hem en ik dacht, dat is hem, liefde op het eerste gezicht ja. We hadden elkaar voordien eventjes gezien in de gym waar we allebei naartoe gaan, maar dan weet je nog niet of hij single is en wat zijn verhaal is. Een paar weken later zag ik hem in het restaurant van het UZ Gent. Dan wist ik dat hij in de medische sector zat, maar dat was dan ook het enige. En dan was er de Vooruit. Daarvoor was ik 3 à 4 jaar single geweest. Ik had het zo eventjes gehad. Het was goed om een tijdje alleen te zijn en me te bezinnen over wat ik eigenlijk wilde in het leven. Maar zo doordacht kan je het allemaal niet plannen. Grote levensbeslissingen komen op een bepaald moment 'langs', die kan je niet plannen. De prins op het witte paard waar ik vroeger van droomde is teruggekomen. Uiteindelijk wel, gelukkig maar," aldus Guy in een interview op radio2 in 2019.

In dat zelfde interview vertelde hij ook nog dat zijn eigen geaardheid een voordeel is in zijn werk met transgenders. "Mijn geaardheid heeft een positieve invloed op het werk dat ik doe met transgender personen. De drempel is veel kleiner. Die mensen moeten ook een outing doen, net zoals homo's dat nog altijd moeten doen. Je hebt dus een aantal raakvlakken, zeker als je de mensen een beetje beter leert kennen, door uit te gaan en kennis te maken met de holebi en transgender gemeenschap. Zo kende ik ook privé al een paar transgender personen. Mijn patiënten voelen zich thuis. Ik behandel ze als gewone mensen die medische zorg vragen. Ik denk wel dat ze die openheid sterk appreciëren. Mensen komen soms heel nerveus binnen omwille van slechte ervaringen bij eerdere artsen. Soms de huisarts, soms een andere specialist waar ze niet altijd supergoed ontvangen worden. Bij mij is dat helemaal anders. En dan merk je van in het begin een andere sfeer."

Guy T'Sjoen is ook bekend als mannendokter en is expert op het gebied van transgender personen. Hij werd ook bekend door de televisieserie 'Topdokters' en door zijn deelname aan de 'Slimste Mens ter Wereld' in 2018. Momenteel is hij diensthoofd endocrinologie in het UZ Gent, en ook diensthoofd van het Centrum voor Seksuologie en Gender van het UZ Gent. Hij is tevens voorzitter van de European Professional Association for Transgender Health (EPATH) en schreef mee aan de richtlijnen voor transgenderzorg van de European Society for Sexual Medicine. Hij schreef ook samen met Joz Motmans het boek: 'Het transgender boek, leven als transgender in Vlaanderen en Nederland, waarover de heren ook onderzoeksresultaten publiceerden in 2019. (link hier onder).
LEES OOK
DR T'SJOEN: BELGIE AAN TOP VAN TRANSGENDER ZORG, MAAR LANGE WACHTLIJST
HET TRANSGENDER BOEK: LEVEN ALS TRANS IN VLAANDEREN EN NEDERLAND DOOR DR T'SJOEN EN JOZ MOTMANS
ONDERZOEKSRESULTATEN LEVEN ALS TRANS IN BELGIE DOOR DR T'SJOEN EN JOZ MOTMANS - 2019


Bron: hln.be - radio2 - foto: twitter en holebi info - Juni 2020

Dit bericht is gepost op 21 June, 2020 en 5393 keer gelezen.Reageer op dit bericht: