Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08). + video.Update 12/07
Opgelet de Pride Walk gaat vanwege het coronavirus niet door.


Door de coronavirus crisis (Covid 19) kan ook de jaarlijkse Amsterdam Pride niet doorgaan. Maar omdat de organisatoren van mening zijn dat we het ons niet kunnen veroorloven om een jaar niet zichtbaar te zijn, komt men met een alternatief programma. Hier onder een kleine impressie van alles wat er staat te gebeuren en onderaan een link naar het volledige programma + intro video.

Online is er vanaf 25 juli tot 2 augustus van alles te beleven, waaronder negen dagen lang een dagelijks live programma vanuit het theater van de OBA met gasten in de zaal, maar ook met schakelingen met gasten die gewoon thuis zitten. De uitzendingen zijn te volgen via pridetv.nl en via diverse kanalen op de kabel. Verder zegt men vanuit de organisatie: "Omdat we genoeg hebben van alle fysieke en verbale aanvallen op leden uit onze community gaan we in het slot (Pride) weekend toch massaal naar buiten en organiseren we een demonstratie op het Museumplein met aansluitend een tocht door de stad.

Alternatief programma - Amsterdam Pride - 25 juli tot 2 augustus
Pride Amsterdam komt dit jaar met een alternatief programma om in ‘corona-tijd’ alsnog zichtbaar te zijn. Halverwege april maakte het bestuur van de organisatie bekend dat Pride Amsterdam dit jaar niet door kon gaan vanwege COVID 19. Een Pride organiseren in een 1,5 meter maatschappij is simpelweg niet haalbaar. Daarom is een alternatief programma bedacht.

"Zichtbaarheid van de seksuele- en genderdiversiteit is erg belangrijk voor de emancipatie van onze community”, zegt directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam. “We kunnen het ons daarom niet veroorloven om een jaar over te slaan. Aandacht blijven vragen voor onze boodschap is essentieel en constant werken aan de acceptatie van de holebi, intersekse en transgender+ gemeenschap. Tegelijkertijd willen we onze community ook iets bieden tijdens de Pride-periode. Zowel online als offline zijn we één en ander aan het organiseren."

Online activiteiten
Samen met de Amsterdamse omroep SALTO, gaat Pride Amsterdam negen dagen lang Pride TV maken. Vanuit het theater in de OBA, wordt dagelijks tussen 12:00 en 19:00 uur een live-programma verzorgd. Elke dag volop aandacht voor alle aspecten van de Pride. In de OBA-zaal is ook een x-aantal gasten welkom.

Spee (directeur van Pride Amsterdam) zegt: "Daarnaast gaan we schakelen met kijkers en gasten thuis en worden er allerlei optredens verzorgd.De uitzendingen worden online via pridetv.nl en via de kabel op Salto uitgezonden. Maar ook OUTtv, KPN en Ziggo hebben aangegeven interesse te hebben om het signaal aan te bieden aan hun kijkers. Heel Nederland (en de rest van de wereld) kan dus uiteindelijk zien wat Pride Amsterdam te bieden heeft."

Op de zaterdagen 25 juli en 1 augustus wordt er een zogenoemd ‘inloop-programma’ gemaakt met aandacht voor de organisaties die normaal gesproken zichzelf tijdens de Pride Walk presenteren. Verder aandacht voor de alternatieve Pride Walk die dit jaar wordt gehouden en natuurlijk ruimte voor de verschillende deelnemers van de botenparade.

Op de laatste zondag (2 Augustus) van de Pride-week wordt het Human Rights Concert, dat in 2016 op de Dam plaats vond uitgezonden.

Voor zondag 26 juli tot en met vrijdag 30 juli is een programmering bedacht met daarin ruimte voor alle commissies die binnen Pride Amsterdam actief zijn. Denk aan Youth Pride, Trans Pride, Women & Pride, Religion Pride, Kunst & Cultuur, het bedrijfsleven, sport en senioren. Alle commissies gaan een eigen gevarieerd programma maken, waarin iedereen aan bod komt of zichzelf in kan herkennen. Ook de Pride Ambassadeurs en performers vanuit alle hoeken en doelgroepen komen aan bod.

En er is natuurlijk aandacht voor allerlei partners die Pride Amsterdam heeft zoals onder andere UNHCR, LGBT Asylum
Support, College voor de Rechten van de Mens en de samenwerkende politieke partijen etc. Daarnaast wordt er elke dag een afsluitende show gemaakt met spannende gasten en boeiende verhalen. In de avond- en nachtelijke uren wordt de programmering meer een ‘partymix op televisie’ met gast dj’s en Pridevideoclips om de particuliere feestjes in kleine kring te ondersteunen. Ook worden er ’s avonds verschillende IDFA en Cinamien films uitgezonden.

Alternatieve Pride Walk & Demonstratie
Naast de online programmering is Pride Amsterdam ook zichtbaar in het straatbeeld van Amsterdam om de boodschap van Pride bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Onder het motto ‘Proud Faces of Pride’ komen op de digitale abri’s in de binnenstad, portretten van trotse personen, die ieder op eigen wijze een belangrijke rol spelen bij de totstandkoming van onze Pride.

Van zaterdag 25 juli t/m zondag 2 augustus kan de 'Find All Flags Tour' worden gelopen als alternatief voor de Pride Walk. Bezoekers kunnen zelfstandig vanaf het Homomonument bij de Westerkerk, langs allerlei voor de holebi, intersekse en transgender+ gemeenschap markante plekken in Amsterdam wandelen. Langs de 5 kilometer lange route hangen alle vlaggen uit die de pride-community vertegenwoordigen, te beginnen met de gigantische regenboogvlag van 25 meter aan de Westertoren. Op alle punten op de route wordt middels een QR-code en een app toelichting gegeven over het belang van de locatie en over de desbetreffende vlag die aan de locatie is gekoppeld. De route, inclusief plattegrond en speciaal speldje, is voor 5 euro te koop bij Pinkpoint op de Westermarkt.

Bekijk onder de links de promo video rond het alternatieve Pride feest in Amsterdam.

Het hele programma
Vanaf vandaag kan je het hele programma terug vinden op de Pride Amsterdam website => Klik hier
Nuttige links
- Website Pride Tv Nederland => Klik hier
- Amsterdam Pride op Twitter => Klik hier
- Amsterdam Pride op Facebook => Klik hier


LEES OOK
3 - 9 AUG QUEER ARTS FESTIVAL ANTWERP - 1ste GROOT HOLEBI - TRANS BELG FESTIVAL TIJDENS CORONACRISIS

Bron: amsterdampride & holebi info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 05 July, 2020 en 3487 keer gelezen.Reageer op dit bericht: