TikTok geeft toe (soms) holebi & transgender+ gerelateerde hashtags te censureren.De sociale media-app TikTok, geeft toe dat het een ‘schaduwverbod’ heeft uitgevaardigd waarbij verschillende holebi en transgender gerelateerde hashtags worden gecensureerd, waaronder: #I am a gay/lesbian. De sociale media gaven toe holebi en transgender gerelateerde hashtags in verschillende talen en regio's te beperken nadat ze waren blootgesteld door een Australische denktank. En dat terwijl holebi's en transgenders één van de meest populaire 'categorie' op het platform zijn.

Het Australian Strategic Policy Institute (ASPI) ontdekte dat TikTok de hashtags 'gay', 'lesbian' en 'transgender' in het Russisch, Ests, Bosnisch en Arabisch censureerde, en de termen 'I am gay/lesbian' in het Russisch en 'transgender' en 'transitie' in het Arabisch. Omdat het gevolgen heeft voor wereldwijde gebruikers, waar ter wereld ze ook wonen, bracht het ASPI dit in het nieuws. "Het sociale mediaplatform heeft de inhoud stilletjes beperkt onder een "schaduwverbod", een stiekeme vorm van censuur waarbij een gebruiker zich er misschien niet van bewust is dat ze worden gecensureerd."

"TikTok-gebruikers die video's met genoemde hashtags posten, krijgen de indruk dat hun posts net zo doorzoekbaar zijn als posts van andere gebruikers, maar dat zijn ze in feite niet", legt het rapport uit. "In de praktijk worden de meeste van deze hashtags in de TikTok-code gecategoriseerd op dezelfde manier als terroristische groeperingen, illegale stoffen en scheldwoorden op het platform worden behandeld. In sommige gevallen worden hashtags gecategoriseerd als niet-bestaand, terwijl ze in feite worden getagd op video's op het hele platform. Het schaduwverbod beperkte zelfs een Engelse uitdrukking "acab", een afkorting van "all cops are b **** rds", een hashtag die populair was tijdens de Black Lives Matter-opstand na de moord op George Floyd door de politie.

In reactie op het rapport beweerde een TikTok-woordvoerder dat het sociale mediaplatform "zeer toegewijd is aan inclusiviteit" en ontkende dat het censuur beoefende. Ze zeiden dat het schaduwverbod een 'plaatselijke' benadering van matiging was. Sommige termen "waren gedeeltelijk beperkt vanwege relevante lokale wetten", terwijl "andere termen beperkt waren omdat ze voornamelijk werden gebruikt bij het zoeken naar pornografische inhoud", beweerde de woordvoerder. Andere termen in het Engels en Arabisch werden "onjuist gemodereerd", voegden ze eraan toe. “We zijn momenteel bezig met een herziening van de termen die ten onrechte zijn gemodereerd en zullen zoeken naar manieren om onze processen te verbeteren om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Daarnaast willen we glashelder zijn dat TikTok onze holebi en transgender+ makers over de hele wereld sterk ondersteunt en we zijn er trots op dat holebi en transgender+ inhoud met miljarden views tot de meest populaire categorie op het platform behoort."

Het is niet de eerste keer dat TikTok toegeeft holebi en transgender+ personen soms te censureren. Vorig jaar werd onthuld dat het platform holebi en transgender inhoud blokt in sommige conservatieve landen, zelfs als homoseksualiteit daar nooit illegaal of strafbaar is geweest. Destijds erkende TikTok "de noodzaak om meer te doen" en beweerde dat het actief samenwerkte met lokale derde partijen om ervoor te zorgen dat zijn processen geschikter zijn maar het lijkt erop dat er nog een lange weg te gaan is.
LEES OOK
Facebook onder vuur na negatieve berichten over transgenders
Twitter & Facebook promoten holocaust ontkenners waarbij ook miljoenen holebi's & transgenders stierven
Holebi's & transgenders boos op Facebook
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020

Dit bericht is gepost op 13 September, 2020 en 3694 keer gelezen.Reageer op dit bericht: