Trump lanceerde lijst van anti holebi en anti transgender kandidaat leden voor het Hoogste Hof.Amerikaans president Trump heeft een lijst met mogelijke kandidaat-leden van het Hooggerechtshof onthuld in het geval van zijn herverkiezing, en het zal geen verrassing zijn dat die lijst vol staat met homofoben en vijanden van transgender rechten.

Het is duidelijk dat Trump het niet kan aanvaarden dat hij al meermaals is tegengewerkt betreffende zijn anti holebi en anti transgender maatregelen en wetten. Hoewel het in werkelijkheid slecht gaat om een zeer kleine minderheid waarbij hij verloor, zorgt het er voor dat hij ondanks het invoeren van al bijna 200 anti wetten en maatregelen dat het, indien hij herverkozen wordt, nog erger kan en zal worden voor Amerikaanse LHBTI (Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender, Intersekse +) personen.

Trump maakte de lijst van 20 toekomstige rechters bekend tijdens een evenement in het Witte Huis en zei dat ze allemaal de 'grondbeginselen' van Amerika zouden behouden. Het is duidelijk dat hij geen gelijke rechten in gedachten had, aangezien de line-up meer dan een paar zeer sterke anti holebi en anti transgender figuren bevat. Enkele anti holebi en anti transgender politici uit de lijst van Trump:

Als eerste is er Ted Cruz. Ja echt. Dezelfde Ted Cruz die weigerde zich te verontschuldigen voor het bijwonen van een 'death to gays'-bijeenkomst, die' trots 'is om gesteund te worden door de oprichter van een beursgenoteerde anti holebi en anti transgender haatgroep, en die mede-sponsorde was van een wetsvoorstel dat discriminatie tegen LHBTI mensen gebaseerd is op "een oprechte religieuze overtuiging"

Dan is er Lawrence VanDyke, die rechter is bij het Ninth US Circuit Court of Appeals ondanks dat de American Bar Association (ABA) hem ‘niet gekwalificeerd’ verklaart voor de functie, grotendeels vanwege zijn anti holebi en transgender record.

De volgende is de voormalige advocaat-generaal Noel Francisco, die de Trump-administratie vertegenwoordigde in de historische Titel VII Supreme Court-zaken. Francisco voerde aan dat de wet discriminatie op basis van transgenderstatus of seksuele geaardheid niet uitsluit. Toen titel VII in 1964 werd uitgevaardigd, betekende ‘seks’ biologische seks; het ‘verwijst naar het fysiologische onderscheid’ tussen ‘mannelijk en vrouwelijk ', verklaarde de brief die hij ondertekende. "Titel VII is dus niet van toepassing op discriminatie van een persoon op basis van zijn of haar genderidentiteit."

Voordat de zaak het Hooggerechtshof bereikte, was het al voorbij een andere van Trump's genomineerde rechter James Ho van het 5e US Circuit Court of Appeals, die op dezelfde manier oordeelde tegen holebi en transgender bescherming. Rechter Ho wordt op het 5e circuit vergezeld door een andere naam op de lijst van Trump, rechter Stuart Kyle Duncan, die eerder een transvrouw het recht ontzegde om haar wettelijke naam en correcte voornaamwoorden te laten gebruiken in haar opsluitingsdossiers, en dat gevangenisbewakers naar haar zouden verwijzen met zij / haar voornaamwoorden.

Dan is er ook nog de voormalige advocaat-generaal Paul Clement, die in 2011 door de Republikeinen werd ingehuurd om hun strijd tegen het homohuwelijk te leiden. Hij trok zich terug uit de zaak onder druk van homorechtenorganisaties en voerde later aan dat de homo's “te machtig” waren geworden om enige gerechtelijke bescherming te rechtvaardigen.

De lijst gaat verder met de Arkansas-senator Tom Cotton, die eerder heeft verklaard dat LHBTI mensen in de VS niet mogen klagen over discriminatie omdat ze in Iran zouden worden opgehangen. "Ik denk dat het belangrijk is dat we een gevoel voor perspectief hebben", zei hij in 2017.

"Deze lijst wemelt van de personen met alarmerende anti holebi / transgender en anti-burgerrechtenverslagen, die diskwalificerend zouden moeten zijn voor elke gerechtelijke kandidaat, laat staan een kandidaat voor het Hooggerechtshof", zegt Sharon McGowan van de juridische belangenorganisatie Lambda Legal.
LEES OOK
TRUMP NOEMDE ZICHZELF OPNIEUW DE MEEST PRO HOLEBI EN PRO TRANSGENDER PRESIDENT
TRUMP BOOS NA UITSPRAAK HOOGSTE HOF IN HET VOORDEEL VAN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
CONSERVATIEVEN WILLEN DAT TRUMP TRANSGENDERS AANVALT OM HEM TE DOEN WINNEN
OPNIEUW OORDEELDE RECHTER TEGEN ANTI TRANSGENDER EN ANTI HOLEBI WET VAN TRUMP
TRUMP AANGEKLAAGD DOOR MENSENRECHTEN ACTIVISTEN EN HOLEBI'S
BIJNA HELFT VS KLAAGT TRUMP AAN OM ANTI TRANSGENDER EN ANTI HOLEBI WETTEN / MAATREGELEN
NA 168 ANTI HOLEBI & TRANS WETTEN BLIJFT TRUMP DOOR GAAN EN KOMT HIJ MET NIEUWE ANTI WET

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020

Dit bericht is gepost op 15 September, 2020 en 4569 keer gelezen.Reageer op dit bericht: