Meer dan honderd grote bedrijven waaronder Microsoft, Disney, Sony komen op voor Britse transgenders.Betreffende de gelijke rechten van transgenders in het Verenigd Koninkrijk gaat het protest tegen de regering verder. Een grote coalitie van ruim 132 Britse organisaties waaronder, het Britse leger en Disney, hebben in een publiekelijke gezamenlijk bericht laten weten dat transgender rechten mensen rechten zijn, waarbij men de regering vraagt de Gender Recognition Act wél aan te passen.

In juni van dit jaar liet Boris Johnson weten dat hij en zijn regering de langverwachte plannen om transgenders in staat te stellen zichzelf eenvoudiger te identificeren, ondanks overweldigend publieke steun, worden geschrapt.

De bedrijven en groepen die zijn samengekomen om hun steun aan transcollega's, werknemers en klanten te benadrukken, zijn onder meer universiteiten, technologiebedrijven, toonaangevende liefdadigheidsinstellingen en mediagiganten zoals Sony, de Financial Times, Aviva, BP, Microsoft, Sky, en Warner Bros. De solidariteit moet een stimulans vormen voor de transgemeenschap in afwachting van een verwachte aankondiging van de regering over de plannen om de Gender Recognition Act te hervormen, de wet uit 2004 die volwassen transmannen en -vrouwen gebruiken om wettelijke erkenning van hun gender te krijgen.

Zeventig bedrijven ondertekenden ook een open brief aan Boris Johnson waarin ze hem aanspoorden om de belofte van de Tories na te komen om de rechten van transgenders te beschermen en de Gender Recognition Act te hervormen. Het volgt op een soortgelijke brief van juli van bedrijven, waaronder Google en Sky Disney, the Financial Times en vele anderen, en herinnert Johnson eraan dat ze "geloven dat een divers personeelsbestand, inclusief transmedewerkers, meer zakelijk succes biedt".

Eerder werd in verschillende wereldwijde onderzoeken al aangetoond dat gelijke rechten voor transgenders én ook holebi's bijdragen tot meer inzet van een LHBTI (Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender, Intersekse +) werknemer, wat dan weer positief is voor de werkgever en het bedrijf.
LEES OOK
BORIS JOHNSON EN REGERING SCHRAPPEN PLANNEN POSITIEVE WET BETREFFENDE TRANSGENDERS
DUIZENDEN BRITSE CISGENDER VROUWEN STEUNEN TRANSGENDERS
POLTIEK E.A PROTEST TEGEN REGERING BORIS JOHNSON INZAKE SCHRAPPEN TRANSGENDER RECHTEN
DISNEY SKY FINANCIAL TIMES EN VELE ANDEREN KOMEN OP VOOR BRITSE TRANSGENDERS
HOLEBI & TRANSGENDER UIT DE KAST OP HET WERK BETER VOOR WERKGEVER EN BEDRIJF - - 2018
HOLEBI OF TRANSGENDER IN LEIDINGGEVENDE FUNCTIE BETER VOOR EEN BEDRIJF - - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2020

Dit bericht is gepost op 15 September, 2020 en 4404 keer gelezen.Reageer op dit bericht: