Heel voetbalteam stapt van het veld na homofobe opmerkingen + 2 video's.
In de nacht van woensdag op donderdag stapte het complete Amerikaanse voetbalteam van club Phoenix Rising FC van het veld nadat een speler een homofobe opmerking had gemaakt over een speler van de club San Diego Loyal.

San Diego Loyal-speler Collin Martin noemt het zeer ontroerend dat zijn ploeggenoten besloten van het veld te lopen tijdens de competitiewedstrijd tegen Phoenix Rising. Het duel op het tweede niveau in Amerika werd ontsierd door een vermeende homofobe opmerking jegens Martin.

Het gebeurde allemaal vlak voor de rust. Speler Martin, die twee jaar geleden uit de kast kwam, kreeg rood omdat hij bij de scheidsrechter had aangegeven dat een tegenstander een homofobe opmerking naar hem toe had gemaakt. De scheidsrechter dacht foutief dat Martin die opmerking maakte.

San Diego Loyal wilde alleen verder spelen als Phoenix Rising de homofobe uitspraken van speler de Jamaicaan Junior Flemmings, van het veld zou halen. Dat gebeurde niet en ook de scheidsrechter deed niets, want hij had de vermeende opmerking jegens Martin niet gehoord. De spelers van San Diego Loyal besloten daarom bij het begin van de tweede helft eerst op één knie te gaan zitten en vervolgens van het veld te stappen, ondanks een 3-1-voorsprong.

Martin was naar eigen zeggen ontroerd door de actie van zijn medespelers. "Ze steunden me en wilden een statement maken. We accepteren dit soort gedrag in onze sport niet. Het is niet de eerste keer dat ik zo'n vreselijke opmerking naar mijn hoofd heb gekregen, maar het is wel de eerste keer in mijn achtjarige loopbaan dat het tijdens een wedstrijd tegen me gezegd wordt."

Flemmings ontkent dat hij een homofobe opmerking heeft gemaakt jegens Martin. De organisatie van de United Soccer League (USL), het tweede niveau in Amerika, is nu een onderzoek gestart. "De collectieve beslissing om van het veld te lopen in solidariteit spreekt enorm veel steun uit richting mij", vervolgt de 25-jarige Martin. "Uiteindelijk hoop ik dat dit weer een voorbeeld kan zijn van hoe we nog een lange weg te gaan hebben om onszelf te onderwijzen."

Wereldwijd is er best veel homofobe in de voetbalwereld. Daarom zijn er amper openlijke homo prof voetballers. Momenteel zijn er maar drie openlijke prof voetballers wereldwijd, waaronder Martin, daarnaast ook nog Anton Hysen (Zweed, geboren in het VK) en de Australiër Andy Brennan die pas vorig jaar uit de kast kwam. Eerder was er nog de Amerikaan Robbie Rogers, die in 2013 uit de kast kwam maar hij ging in 2017 op voetbal pensioen om meer bezig te zijn met zijn zoontje en echtgenoot. In het jaar 1990 was Justin Fashanu (1961-1998), de allereerste prof voetballer ter wereld die uit de homo kast kwam, hij pleegde zelfmoord na pesterijen en vooral wegens valse beschuldigingen van aanranding van een 17-jarige die na de dood van Fashanu bekende dat hij had gelogen.

Hier onder twee video's rond het homofobe incident in de VS afgelopen week, dat pas nu de krantenkoppen haalde:LEES OOK
TE GRAAG WILLEN DAT VOETBALLER UIT DE KAST KOMT LAAT HEM ER JUIST IN BLIJVEN
OPNIEUW ANONIEME GETUIGENIS VAN PROF VOETBALLER VANUIT DE KAST
HOMO PROF VOETBALLER GETUIGD ANONIEM IN DUITS MAGAZINE
STIJGING HOMOFOBIE IN HET BELGISCHE VOETBAL
BRAZILIAANSE PROF VOETBALLER AANGEKLAAGD WEGENS HOMOFOBIE
BRITSE VOETBALBAZEN SPRAKEN MET NICHT JUSTIN F OVER FOBIE & 7 VOETBALLERS IN DE KAST
BELG VOETBALCLUB ALS NOG GESTRAFT VOOR HOMOFOBIE DOOR FANS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 03 October, 2020 en 4086 keer gelezen.Reageer op dit bericht: