Eerste homo K-pop zanger uit Zuid-Korea uit de kast.K-pop (muziekgenre uit Korea) fans zijn super enthousiast en erg blij dat zanger Kwon Do Woon zopas de eerste grote beroemdheid uit Zuid-Korea is geworden die in de afgelopen twintig jaar uit de homo kast komt.

Kwon Do Woon, 28, hoopt dat hij met zijn coming out deuren opent voor holebi's en transgenders in Zuid-Korea, daarbuiten en binnen de K-Pop cultuur. De jonge zanger is de eerste grote beroemdheid die in de afgelopen twintig jaar uit de kast kwam in Zuid-Korea.

Do Woon vertelde aan lokale media dat hij geïnspireerd was om zijn coming out te doen door Hong Seok Cheon, die in 2000 als eerste Zuid-Koreaanse beroemdheid ooit uit de kast kwam. Jammer genoeg werd hij meteen na zijn coming out ontslagen van zijn job als gastheer van Po Po Po (Zuid-Koreaanse versie van Sesamstraat). De jonge zanger liet ook weten dat hij erg blij was dat hij na zijn coming out ook een bericht kreeg van Hong Seok Cheon die hem moed wenste en feliciteerde met zijn coming out.

K-pop fans zijn enorm in de wolken met de coming out van Do Woon. Ze prijzen hem vooral voor zijn openheid. Vooral Zuid-Koreaanse holebi's zijn erg blij met deze coming out, en hopen dat hun leven nu langzaam wat makkelijker wordt.

Hoewel men Kwon Do Woon beschouwd als de eerste grote beroemdheid die uit de kast is gekomen, zijn er nog anderen, maar jammer genoeg werden ze nooit echt beroemd vanwege hun coming out. Eerst was er de Zuid-Koreaanse K-pop zanger Holland, die in 2018 uit de homo kast kwam, maar hij kon geen platencontract krijgen zowel omdat hij uit de kast was gekomen als het feit dat zijn songs over de homo liefde gaan. En in 2019 kwam de Zuid-Koreaanse K-pop zangeres Som Hein uit de biseksuele kast, ze is minder beroemd dan Kwon Do Woon. Wat betreft transgender vertegenwoordiging is er zanger, model en acteur Harisu.

Momenteel zijn er geen gelijke rechten wetten voor holebi's in Zuid-Korea, enkele antidiscriminatiewetten worden wel al geruime tijd door de overheid besproken. Sinds 2008 mogen Zuid-Koreaanse transgenders legaal hun gender laten aanpassen. En sinds 2019 worden partners van hetzelfde geslacht van buitenlandse diplomaten die in het land komen wonen gelijk behandeld als hetero koppels, maar daar blijft het bij, de erkenning is niet van toepassing op andere Zuid-Koreanen. Uit een poll in 2019 bleek dat amper tien procent van de Zuid-Koreanen iemand kent die openlijk holebi is.

Ter info:
K-pop is een muziekgenre uit Korea bestaande uit een mix van verschillende muziekstijlen, zoals hiphop- en popmuziek. Daarnaast is K-pop ook een subcultuur.
LEES OOK
BRITS ACTEUR UIT DE KAST VIA INSTAGRAM
ZWARTE AMERIKAANSE ACTEURS KOMEN ALS KOPPEL UIT DE KAST, MET KRACHTIG STATEMENT
CARA DELEVINGNE UIT DE KAST ALS PANSEKSUEEL
ZANGERES VAN METAL GROEP KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST
AMERIKAANS ACTEUR UIT DE HOMO KAST DOOR HOMO ROL IN SERIE
19-JARIGE ACTRICE KWAM UIT DE BISEKSUELE KAST
RAPSTER KOMT UIT DE KAST EN STELT METEEN VRIENDIN VOOR
RAPPER UIT DE KAST VIA SONG OVER HOMOFOBIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 07 October, 2020 en 5359 keer gelezen.Reageer op dit bericht: